30 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya26°C
  • İzmir18°C

TIP DÜNYASI MİLLİ ROBOTUN PEŞİNDE

Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de kullanılan ve gerek safra gerekse böbrek taşlarını lazer tekniğiyle kıran İbni Sina robotuna ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun talep var!

Tıp dünyası milli robotun peşinde

04 Eylül 2014 Perşembe 07:34

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Remzi Sağlam, robotik teknik sayesinde hekimin yorulmadan operasyonu gerçekleştirebildiğini ve hastanın da uygulamadan 1 gün sonra taburcu olduğunu belirtti. Türkiye'de robot kullanılarak gerçekleştirilen operasyonlara birçok yabancı hekim katılırken, ameliyatlar da canlı yayınla yurt dışından izlendi. İbni Sina robotu dünya çapında önem arz eden bilimsel yayınlarda yer alırken çeşitli ödüllere de layık görüldü. Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Sinan Kabakcı da bir ülkenin gelişmişliğinde bilim ve sanayideki başarının önemli olduğunu yineledi. 

FİYATI 3 MİLYON LİRA 

Hükümetin, Türkiye'nin de bilimsel ürünler ortaya çıkaran bir ülke olabilmesi için binlerce bilim insanını desteklediğini belirten Kabakcı, “Bu buluş, yaklaşık 3 milyon liraya pazara sunuldu. İleri teknoloji ürünü olan cerrahi robot, ekonomimiz için çok önemli bir potansiyel taşıyor" dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA