28 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir14°C

TIP FAKÜLTESİ TEŞEBBÜSÜNE SAĞLIKÇILARDAN DESTEK

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde tıp fakültesi kurulması teşebbüsüne Sakarya'daki sağlık kuruluşlarından destek geldi.

Tıp fakültesi teşebbüsüne sağlıkçılardan destek

20 Eylül 2007 Perşembe 09:48

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde tıp fakültesi kurulması teşebbüsüne Sakarya'daki sağlık kuruluşlarından destek geldi.

Sakarya Sivil Toplum Platformu'nun, SAÜ Kampus Otel'de düzenlediği toplantıda bir araya gelen ildeki sağlık kuruluşlarının yöneticileri, tıp fakültesinin şehir için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, bu nedenle bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Sakarya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Bektaş ve Tabipler Odası Başkanı Dr. Uğur İpeksoy ile kamu ve özel sağlık kuruluşları yöneticileri, kurulacak tıp fakültesinin Sakarya'da 3. basamak sağlık kuruluşu eksikliğini önemli ölçüde karşılayacağı görüşünde birleşti. Her gün binlerce hastayı diğer illerdeki tıp fakültelerine göndermek zorunda kaldıklarını dile getiren sağlık yöneticileri, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hizmete başlaması halinde bu sorunun ortadan kalkacağını ve hastaların daha rahat edeceğini kaydetti.

Zaman

Yorumlar
SON DAKİKA