06 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa11°C
  • Antalya18°C
  • İzmir17°C

TORBA KANUNDA KADAVRA TEMİNİ MADDESİ DE DEĞİŞTİ!

Torba Yasa görüşmelerinde değişikliğe uğrayan bir madde de kadavra temini oldu.

Torba Kanunda kadavra temini maddesi de değişti!

02 Ocak 2014 Perşembe 23:33

TASARIDAKİ MADDE:

MADDE 42- 
2238 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “veya beyan” ibaresi “ibraz edilmedikçe”, beşinci fıkrasında yer alan “ve adli kovuşturma ile ilgisi olmayan” ibaresi “ölü muayenesi veya otopsi işlemi tamamlanmış” şeklinde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Tıp eğitimi için gerekli olan kadavranın yurt içinden yeteri kadar temin edilememesi hâlinde yurt dışından kadavra veya kadavra parçası temin edilebilir. Kadavra veya kadavra parçası temini ile yurt dışından kadavra temin edecek kişi veya kuruluşların yetkilendirilmesine dair usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca belirlenir.”

ÖNERGE SONRA KANUNLAŞAN MADDE:

Madde 42-
2238 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "veya beyan" ibaresi "ibraz edilmedikçe", beşinci fıkrasında yer alan "ve adli kovuşturma ile ilgisi olmayan" ibaresi "ölü muayenesi veya otopsi işlemi tamamlanmış" şeklinde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Tıp eğitimi için gerekli olan kadavranın yurt içinden yeteri kadar temin edilememesi hâlinde, kadavra veya kadavra parçası, soykırım ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar yoluyla ölmüş kimselerden temin edilmemiş olması kaydı ile yurt dışından temin edilebilir. Kadavra veya kadavra parçası temini ile yurt dışından kadavra temin edecek kişi veya kuruluşların yetkilendirilmesine dair usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca belirlenir."

Medimagazin

Yorumlar
SON DAKİKA