05 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa15°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

TORPİLLİ HEMŞİRELERE 'İDARİ GÖREV'

Sağlıkta personel açığının en fazla olduğu iller arasında yer alan Afyonkarahisar’da, Devlet Hastanesi’ndeki torpilli hemşirelerin idari görevlendirmeyle masa başı işlere atandığı ortaya çıktı.

Torpilli hemşirelere 'idari görev'

25 Temmuz 2014 Cuma 18:08

Sağlık yöneticilerinin her fırsatta personel eksikliğinden yakındıkları Afyonkarahisar’da, Devlet Hastanesinde görev yapan yaklaşık 30 hemşirenin idari kadrolarda görevlendirdiği öne sürüldü. Hemşirelerin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erenoğlu’nun talimatı ile hastanedeki gerçek görevleri yerine, 6’şar altı aylık geçici görevlendirme ile masa başında çalıştığı belirlendi.

Devlet hastanelerinin işleyişini hızlandırmak amacıyla oluşturulan Kamu Hastaneleri Birliği’ne Afyonkarahisar genel Sekreteri olarak atanmasından bu yana icraatlarıyla gündem düşmeyen Dr. Ayhan Erenoğlu’nun, en fazla hemşireyi Devlet Hastanesi’nden görevlendirdiği öğrenildi.

HAKSIZ ÖDEME YAPILIYOR

Üç hastanenin birleştiği dev bir hastane olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde birçok serviste hemşire sıkıntısı yaşanırken, Dr. Erenoğlu’nun kendisine yakın hemşireleri masa başında, idari görevde çalıştırması, hastanedeki çalışma barışını bozan etkenler arasında gösteriliyor.

Masa başında görev yapan ‘Torpilli hemşireler’ mesai bitiminden sonra evlerine giderken, diğer hemşirelerin bir bölümü ise nöbete kalıyor. Torpilli hemşireler yaklaşık iki yıldır tutmadıkları nöbetler, bakmadıkları hastalar adına devletin ödemiş olduğu özel hizmet tazminatı ile hastanedeki döner sermayeden hemşire kadrosundan para aldıkları iddia edildi. Bilindiği gibi, büro memurları, döner sermayeden hemşirelerden düşük ücret alıyor.

kurtuluş

Yorumlar
    SON DAKİKA