05 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya19°C
  • İzmir20°C

TÜM İLAÇ FİRMALARININ DİKKATİNE DUYURULAR

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Tüm İlaç Firmalarının Dikkatine duyurular yapılmıştır.

Tüm İlaç Firmalarının Dikkatine duyurular

28 Aralık 2010 Salı 14:13

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Tüm İlaç Firmalarının Dikkatine duyurular yapılmıştır.

Duyuru-1

Aşağıdaki linkte bulunan ilaçların referans veya imalat kartı bilgilerinin acilen Fiyat-Maliyet Etüdleri Şube Müdürlüğü'ne iletilmesi gerekmektedir.

Dosyayı indirmek için tıklayınız

 

Duyuru-2

Elektronik Başvurular Hakkında Duyuru

03/01/2011 tarihinden itibaren ilk ruhsat başvurusu dışında ruhsatlandırma süreci devam eden ürünler için Ruhsatsız Jenerik Ürünler Şube Müdürlüğü, Yeni İlaç Şube Müdürlüğü, BY/BE Şube Müdürlüğü, Biyolojik Ürünler Şube Müdürlüğü ve Ara Ürün Şube Müdürlüğü’ne yapılacak tüm başvurular elektronik ortamda kabul edilecektir.
 
Yukarıda adı geçen Şube Müdürlüklerine yapılacak olan varyasyon başvuruları ile Ruhsatlı Ürünler 1, Ruhsatlı Ürünler 2 ve Biyolojik Ürünler Şube Müdürlüklerine yapılmakta olan varyasyon başvurularının içerdiği elektronik dokümanların isimlendirilmesinde bundan böyle http://www.iegm.gov.tr/Folders/Docs/Elektronik%20Ruhsat%20Başvurusu%20için%20Dosya%20Gerekliliklerine%20İlişkin%20Kılavuz-güncelleme11_bd6bcd1.pdf  de belirtilen isimlendirme kurallarına uyulması gerekmektedir.
 
Varyasyon başvuruları “Başvurular” bölümünde “Varyasyon Başvuru Formu” sekmesinden ilgili şube adı seçilerek yapılmalıdır. Varyasyon dışındaki diğer başvurular ise, “Genel Başvuru” sekmesinden “Şube Adı” ve “Başvuru Tipi” seçilerek yapılmalıdır. Yapılacak başvuruyu karşılayan “Başvuru Tipi” mevcut değilse ilgili şube ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA