28 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir20°C

TÜP BEBEKTE % 75 BOMBASI: EN HIZLI EMBRİYO SEÇİLİYOR

Yeni geliştirilen bir testin tüp bebek tedavisinde başarı oranını yüzde 75 artıracağı öne sürüldü. Yöntemi geliştiren ...

Tüp bebekte % 75 bombası: En hızlı embriyo seçiliyor

18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:24

Yeni geliştirilen bir testin tüp bebek tedavisinde başarı oranını yüzde 75 artıracağı öne sürüldü. Yöntemi geliştiren CARE Doğurganlık Grubu doktorları, buluşun “Son 30 yılda üreme tedavilerinde yaşanan en heyecan verici gelişme” olduğunu söyledi.
İngiltere’de uygulanmaya başlayan yeni tüp bebek tedavi yöntemi uyarınca doktorlar dölledikleri yumurtaları anne karnına yerleştirmeden önce 3 ila 5 gün boyunca gözlemliyor ve embriyoların düzenli aralıklarla fotoğraflarını çekiyor. Daha sonra doktorlar en hızlı büyüyen embiryoyu fotoğraflardan tespit ederek anne adayının rahmine yerleştiriyor.

MADDEN VE MANEN RAHATLATACAK

Uzmanlar en hızlı gelişen embriyonun en sağlıklı embriyo olacağını ve embriyolar arasında yapılan bu elemenin çocuk isteyen çiftlerin hem duygusal hem de maddi olarak yıpranmadan, düşük yaşamaksızın çocuk sahibi olmasını sağlayacağını düşünüyor. Şimdiye kadar yapılan incelemeler tüp bebek tedavisi sırasında bu testi yaptıran kadınların yüzde 78’inin sağlıklı bir bebek sahibi olduğunu gösteriyor. Bu testten önce tüp bebek tedavisinde başarı oranı yüzde 26’ydı.

Riski düşüren test

CARE grubu yöneticisi Simon Fishel “Tüm dünyada tüp bebek klinikleri farkında olmadan anne adaylarının rahmine sağlıklı gelişmesi mümkün olmayan, hasarlı embriyolar yerleştiriyor. Bu test bu riski ortadan kaldıracak” dedi. Test, İngiltere’de 750 sterline (yaklaşık 2 bin 100 TL) mal oluyor.

Birce BORA / Hürriyet

Yorumlar
SON DAKİKA