06 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa18°C
  • Antalya26°C
  • İzmir26°C

TÜRK-İŞ BAŞKANI KUMLU'DAN ÖZCAN'A TEPKİ: ANLAŞMADIK

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası yasası ile ilgili kurulan Meclis alt komisyonu Başkanı Mehmet Zekai Özcan'ın, "Türk-İş ve Kamu-Sen'le konuşup uzlaştık" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Yasayla ilgili henüz bir

Türk-İş Başkanı Kumlu'dan Özcan'a Tepki: Anlaşmadık

19 Ocak 2008 23:35

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası yasası ile ilgili kurulan Meclis alt komisyonu Başkanı Mehmet Zekai Özcan'ın, "Türk-İş ve Kamu-Sen'le konuşup uzlaştık" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Yasayla ilgili henüz bir uzlaşma sağlanmadığını belirten Kumlu, "olmazsa olmazlarımızı, Sayın Özcan'a ilettik, o da Başbakan'a ilettikten sonra bize döneceğini söyledi. Taleplerimizin karşılandığını görürsek oturur değerlendiririz" diye konuştu.

Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası yasasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Meclis'te kurulan alt komisyon da çalışmalarında son noktaya geldi. Komisyon Başkanı Mehmet Zekai Özcan'ın "Türk-İş ve Kamu Sen'le konuşup anlaştık, talepleri karşılanırsa, tasarıya tepki göstermeyecekler" şeklindeki sözlerine, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, ANKA'ya yaptığı açıklama ile açıklık getirdi. Yasa konusunda henüz bir anlaşma sağlanmadığını kaydeden Kumlu, "Anlaşma yok, biz olmazsa olmazlarımızı grup başkanvekillerine, Ekonomik Sosyal Konsey'de dile getirdik. Başbakan da sivil toplum kuruluşlarının, Türk-İş'in görüşünün dikkate alınmasını söyledi. 15 Ocak'taki eylemimizin ardından da alt komisyon Başkanı Sayın Zekai Özcan'la görüştük. Olmazsa olmazlarımızı bir kez daha dile getirdik. Kendileri de bize, 'Başbakan'la görüşmem gerekir, bunları Başbakan'a ilettikten sonra size döneceğim' dedi. Taleplerimizin karşılandığını görürsek, oturur değerlendiririz" diye konuştu.

Yorumlar
SON DAKİKA