01 Mayıs 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya24°C
  • İzmir24°C

TÜRKİYE, SAĞLIK TURİZMİNDE DE CAZİBE MERKEZİ OLMAYA BAŞLADI

Yılın ilk 5 ayında 360 bin kişi saç ektirme ve estetik yaptırmak için Türkiye’yi seçti. Avrupalılar liposuction, burun ameliyatı, diş beyazlatma ve yüz germe Araplar ise güzelleşmek, incelmek saç sakal ekimi için geliyor.

Türkiye, sağlık turizminde de cazibe merkezi olmaya başladı

14 Haziran 2011 Salı 09:20

Yılın ilk 5 ayında 360 bin kişi saç ektirme ve estetik yaptırmak için Türkiye’yi seçti. Avrupalılar liposuction, burun ameliyatı, diş beyazlatma ve yüz germe Araplar ise güzelleşmek, incelmek saç sakal ekimi için geliyor.

Türkiye'de estetik turizmi yükselişe geçti. Yüksek konaklama ve personel standartları, dünyaca kabul görmüş FDA ve CE onaylı cihazlar, Türk hekimlerinin başarısıyla birleşince Sağlık Turizmi sürekli yükselen bir ivme kazandı. Özellikle son 10 yılda gösterilen başarılar ardından Amerika ve Brezilya'dan sonra Türkiye sağlık turizminin parlayan yıldızı oldu. Artan ilgi sonucu sektör giderek gelişiyor ve ülkeye hem döviz hem prestij kazandırıyor. Geçen yıl ortalama 350 bin kişi sağlık turizmi için Türkiye'ye geldi. 2011 yılının ilk 5 ayında ise bu rakam 360 bine çıktı.

2-3 HAFTA KALIYORLAR

Yabancıların başta burun estetiği ve meme estetiği olmak üzere çeşitli cerrahi ameliyatlar için kendilerine başvurduğunu söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir bazı ülkelerden gruplar halinde hastaların gelip operasyon geçirdiğini 8-15 gün kadar tatil de yapıp ülkesine döndüklerini belirtti. Özdemir; "Ortadoğu'dan giderek artan sayıda hastamız oluyor, hatta siyasi problemler olmasa bu sene ciddi bir sağlık turizmi patlaması yaşıyor olabilirdik. Kalma süresi daha çok yapılan estetik operasyonun içeriğiyle ilgili. İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Yunanistan'dan gelenler kültürel geziler ve alışveriş yapıyor. Orta Doğu Arap ülkelerinden gelenler ise hem tatil hem alışveriş yapıyor. Bazı ülkelerden gelenlerde ticaret yapmak arzusu da var."

SAÇ EKİMİNDE FİYAT İKİNCİ PLANDA

Saç ekimi ve estetik operasyonlarıyla ilgili yurt dışından yoğun bir talebin olduğunu doğrulayan Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, "Saç ekimi için Almanya, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Belçika, Fildişi, İsveç'ten gelen hastalarımız var. Saç ekiminde fiyat avantajından çok kullanılan tıbbi cihazlar ve yöntemler onların ilgisini çekiyor. Çünkü yurt dışında bu cihazlar az sayıda kullanılıyor. Estetik operasyonlarda ise fiyat avantajı daha ön plana çıkıyor. Fiyatlar da kimi zaman Avrupa'dakinin 10'da birine kadar düşüyor. Türkiye'ye kaçan hastayı önlemek için özellikle Almanya ve Hollanda'da doktorlar sıklıkla indirimli kampanyalar düzenliyor" dedi.
 


ALMANLARA LİPOSUCTİON, İNGİLİZLERE BURUN ESTETİĞİ

Dr. Tuncel, Hollandalı ve Almanlar liposuction, İngiliz ve İspanyollar ise burun ameliyatlarını tercih ettiğini aktardı. 21. yüzyılın Türkiye için plastik cerrahi yılı olduğunu öne süren Tuncel, "Özellikle doktorlar için Türkiye'de plastik cerrahi yükselişte. İnsanlar artık daha çok estetik yaptırıyor, kendilerine daha iyi bakıyor. Yabancılar da artık Türkiye'deki plastik cerrahın etkin olduğunu, iyi çalıştığını anladı. Bu nedenle önümüzdeki 10 yıl içinde tersine bir hasta göçü yaşanacak diyebiliriz" diye konuştu.

HEM ESTETİK HEM SEYAHAT

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur ise klinikte farklı uygulamalarda yılda ortalama 10 bin başvurunun yapıldığını bunların yüzde 10'unun yabancı olduğunu dile getirdi. Yabancı hastaların ağırlıklı olarak Hollanda, Almanya, İsveç, Azerbaycan ve İsviçre'den geldiğini ifade eden Cihantimur, şunları söyledi: "Erkekler daha çok saç ekimi operasyonunu tercih ederken bayan ise yağ transferi, meme büyütme - küçültme, karın estetiği ve burun estetiğini tercih ediyor. Hastalar fiyat avantajı nedeniyle özellikle büyük ameliyatları Türkiye'de yapmayı uygun buluyor. Ayrıca estetik ameliyatlar için ortalama 7-14 gün Türkiye'de kalınması gerekiyor. Estetik ameliyat yaptıran yabancı hastalarımızın birçoğu aynı zamanda tatillerini de Türkiye'de yapıyor." 

 

Ülkelere göre en çok tercih edilen operasyonlar:
İngiltere: Göğüs, burun, diş beyazlatma
Fransa: Diş beyazlatma, karın germe
Almanya: Burun, diş beyazlatma
Hollanda: Burun, karın germe
Yunanistan: Burun, bölgesel incelme, yüz germe
Diğer Balkan ülkeleri: Göğüs
Suriye: Bölgesel incelme, yüz germe
Irak: Burun, meme, bölgesel incelme
İran: Yüz germe, burun, bölgesel incelme
Arap ülkeleri: Zayıflama, güzelleşme, saç sakal ektirme
Rusya: göğüs, karın germe
Azerbaycan: burun, bölgesel incelme, diş beyazlatma 

Nesrullah SONAY

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA