29 Nisan 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa16°C
  • Antalya27°C
  • İzmir25°C

TÜRKİYE'DE 408 LİBYALININ TEDAVİSİ YAPILDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tedavileri yapılmak üzere 6 Libya vatandaşının daha Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

Türkiye'de 408 Libyalının tedavisi yapıldı

04 Ekim 2011 Salı 15:17

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tedavileri yapılmak üzere 6 Libya vatandaşının daha Türkiye'ye getirileceğini bildirdi. Bugüne kadar Türkiye'ye getirilen toplam 503 yaralı Libya vatandaşından, 408'inin tedavileri yapılarak ülkelerine gönderildiği açıklandı.

AFAD koordinasyonunda; Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri ve Sağlık Bakanlıkları ile yürütülen ortak çalışmalar sonucu Libya'da yaşanan çatışmalar sebebiyle yaralanan ve ülkelerinde tedavi imkânı bulunmayan solunum cihazına bağlı olarak seyahat zorunluluğu bulunan yoğun bakım hastası 6 kişi ve refakatçilerinin Türkiye'ye getirileceğinin belirtildiği açıklamada, "Genelkurmay Başkanlığı'na ait 1 ambulans uçak ile bugün Bingazi'den alınacak olan yaralılar, Adana'ya getirilerek, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde tedavi edilecektir. Bugün itibari ile İstanbul'da 25, İzmir'de 20, Adana'da 23 ve Ankara'da 27 olmak üzere toplam 95 Libya vatandaşının tedavileri devam etmektedir. Bugüne kadar ülkemize getirilen toplam 503 yaralı Libya vatandaşından, 408'inin tedavileri yapılarak ülkelerine gönderilmiştir." denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA