01 Mayıs 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya21°C
  • İzmir22°C

TÜRKİYE'NİN KOVİD-19'LA MÜCADELE İÇİN GÖNDERDİĞİ TIBBİ YARDIMLAR TUNUS'A ULAŞTI

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle zor günler geçiren Tunus'a destek için gönderdiği tıbbi yardım malzemelerini taşıyan askeri nakliye uçağı Tunus'un başkentindeki Kartaca Uluslararası Havalimanı'na vardı.

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadele için gönderdiği tıbbi yardımlar Tunus'a ulaştı

13 Temmuz 2021 Salı 17:18

Ankara'dan askeri nakliye uçağıyla gönderilen yardım malzemeleri arasında Kovid-19 aşısı ve tespit kitleri, solunum cihazları, maske ve steril eldivenler yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Kovid-19 aşısı ve tespit kiti, solunum cihazı, maske, dezenfektan ve steril eldivenler, Ankara'dan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi nakliye uçağıyla Tunus'a ulaştırıldı.

Uçağı karşılayan Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, aşılar ve tıbbi malzemeyi Tunus Milli Savunma Bakanı İbrahim el-Bertaci ve Cumhurbaşkanının Milli Güvenlik Danışmanı Abdurrauf Atallah’ın da hazır bulunduğu törenle Tunus makamlarına teslim etti.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, uçakta 50 bin doz Kovid-19 aşısı, 100 bin PCR test kiti, 30 ventilatör cihazı ve 150 yataklı hastaneye hizmet verecek bir oksijen ünitesi, maske, eldiven ve tıbbi malzemeler yer aldı.

Açıklamada, "İki dost ve kardeş ülke; Türkiye ve Tunus, her koşulda bir olacaktır. Bu dayanışma, iki halk arasındaki ortaklık ve dostluğun merkezindedir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA