05 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya12°C
  • İzmir12°C

'ÜNİVERSİTE' HASTANESİ EKİM'DE FAALİYETTE

Gönüllü doktorların aralıklarla sağlık taraması yaptığı Somali'ye bir kalıcı çözüm de Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nden (IUC) geldi.

'Üniversite' hastanesi Ekim'de faaliyette

09 Ağustos 2011 Salı 10:38

Konsey, dünyanın farklı coğrafyalarındaki üye üniversiteleri ile Somali'ye hastane kuruyor. Hastanenin ekim ayında faaliyete geçmesi bekleniyor.

İki haftadır farklı ülkelerde yapılan toplantılarda bu kararın alındığını ifade eden IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Afrika için ilk günden itibaren ne yapabileceğimizi tartışıyoruz. Konseyimize bağlı farklı coğrafyalardan ellinin üzerinde üniversite ile yaptığımız toplantı neticesinde kalıcı bir hastane kurulması ve bu hastanede de üye üniversitelerden doktorların görev yapmasını kararlaştırdık." dedi. Azizoğlu'nun verdiği bilgiye göre öncelikle Somali'de hastane kurulacak ya da mevcut bir hastanenin devredilmesi amacıyla görevlendirme yapılacak. Hastane, aletleriyle birlikte en geç ekim ayında hizmete girecek. Konseye üye farklı dil, renk ve uzmanlıktaki doktorlar, dönüşümlü olarak bu hastanede görev yapacak ve kuraklık bitse de bu hastane orada kalıcı olacak. Bilim adamı olmanın ve akademik terbiyenin gereği olarak insanlık görevlerini en kısa zamanda yapacaklarını dile getiren Orhan Hikmet Azizoğlu, farklı coğrafyalarda gelecek olan doktorların ülkelerine döndükleri zaman da Afrika için gönüllü elçi olacaklarının altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA