27 Nisan 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya24°C
  • İzmir26°C

ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENCİ HARÇLARI KALDIRILDI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, birinci öğretim ve açıköğretimdeki öğrenci harçlarının tamamen kaldırıldığını söyledi.

Üniversitelerde öğrenci harçları kaldırıldı

28 Ağustos 2012 Salı 10:51

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki müjdesinin, bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti. Arınç'ın verdiği bilgiye göre, yaklaşık 3,5 milyon öğrenci bundan istifade edecek. Arınç, ikinci öğretimde alınan öğrenim ücretinin iptalinin ise söz konusu olmadığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Arınç konuşmasına, 'müjde' vererek başladı. Öğrenci harçlarının kaldırıldığını açıkladı. Arınç, "Sayın Başbakan'ımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır.'' dedi. Bülent Arınç, bir gazetecinin, katkı paylarının ikinci öğretimde okuyan öğrencilerden alınmaya devam edip etmeyeceğini sorması üzerine, ikinci öğretimden alınan öğrenim ücretinin devam edeceğini bildirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in '11 maddelik uzlaşma metnine' ilişkin bir soru üzerine, "Bu bildirinin muhatabı kimlerdir? Sayın Başkanın bu çağrısı kime karşı yapılmıştır? O bildirinin muhatabı hükümet değildir. Sayın Başkan'ımızın gayesini kendisini bulduğumuz zaman sorarız." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA