29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

USVS VE YWU DEĞİŞİKLİKLERİ HAKKINDA DUYURU-23.01.2015

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından 23.01.2015 tarihli USVS ve YWU değişiklikleri hakkında duyuru yayımlandı.

USVS ve YWU değişiklikleri hakkında duyuru-23.01.2015

23 Şubat 2015 Pazartesi 16:00

Gönderim Paketleri Değişiklikleri;

* THSK ATS Projesi kapsamında Aşı veri setinde aşağıda yer alan değişiklikler yapılmıştır.
- Aşı Sorgu No, Aşı Barkodu, Aşı Seri No, Aşı Parti No veri elemanları eklenmiştir.
- Aşı Sorgu No gönderilmiyor ise karekod veri elemanı gönderilmelidir iş kuralı eklenmiştir.
- Karekod veri elemanı gönderilmiyor ise Aşı Sorgu No veri elemanının gönderilmelidir iş kuralı eklenmiştir.
- Aşı Sorgu No ile ilgili olarak; Aşı Sorgu No veri elemanı gönderiliyor ise; Aşı Barkodu, Aşı Seri No, Aşı Parti No veri elemanlarının gönderimi zorunludur.
- Aynı aşının aynı dozunun gönderilememesi kuralı, yalnızca performansa dahil olan aşılarda geçerli olacak şekilde değiştirildi.
- Erişkin aşılarının (Hep. A Erişkin(52) ve Hep. B Erişkin(43)) aşı takvimine yazılmaması için değişiklik yapıldı. Bununla birlikte, bu 2 aşı, pediatrik türleri ile aynı aşı türü koduna sahip olduğu için daha önceden pediatriği yapılan aşının erişkini gönderilmek istendiğinde aldıkları hata da ortadan kalkmıştır. 
- 2 yaşının altındaki hastalar için (43 ve 52) kodlu aşılar gönderilemeyecek kuralını eklenmiştir.
Uyruk kodları ile ilgili olarak, unique’lik durumu ortadan kalktığı için sorgu sonucunu döndürme şekli kodda değiştirildi.
- Vatandaş Kayıt, Muayene ve Yatan Hasta ile gelen 1 yaşından küçük hastanın birimi olmadığında annesinin birimine, annesinin birimi olmadığı durumlarda gönderen aile hekiminin birimine; Vatandaş Kayıt ve Muayene ile gelen 1 yaşından büyük hastanın birimi olmadığında mesajı gönderen aile hekiminin birimine atanması için değişiklikler yapıldı.

Yönetim Web Uygulamaları Ekran Değişiklikleri

- Aşı takvimi ekleme güncelleme ekranında işlemi yapan bilgisi TC Kimlik No yerine isim-soy isim/Kurum adı yazacak şekilde değiştirildi. 
- Kişi Kartı ekranı Aşı tabında, erteleme yapıldıktan sonra yapıldı bilgisi gönderilen aşılarda, hem yapıldı kaydına hem erteleme bilgisinin olduğunun kayıtta ‘YAPILDI’ yazıyordu, erteleme bilgisine ait  kayıtta ‘ERTELENDİ’ yazacak şekilde değiştirildi.
- Paket içeriğinde aşı veri seti ve aşı veri seti içeriğinde Aşı Sorgu No bilgisi olan aşı var ise paket silinemez kuralı eklendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA