04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

UYUŞTURUCUYA TEDAVİ DARBESİ İNECEK

“Zehir”le mücadelede tedavi için bir yol haritası belirlenecek ve uyuşturucuyu yenmek için takip edilecek adımlar kararlaştırılacak.

Uyuşturucuya tedavi darbesi inecek

19 Kasım 2010 Cuma 10:24

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok dünya ülkesinin baş etmekte zorlandığı uyuşturucuya Türkiye, tedavi yoluyla darbe indirmeye hazırlanıyor. Buna göre yürütülen Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Türkiye’deki uyuşturucu tedavi hizmetleri değerlendirme çalışması yapılacak. Çalışma kapsamında Türkiye’de bulunan madde bağımlılığı tedavi merkezleriyle denetimli serbestlik kapsamında, alkol dışı madde bağımlılarının tedavisinin sağlandığı hastanelerde anket çalışması yapılacak.

Yapılan çalışmanın sonuçlarından elde edilen veriler ışığında ise uyuşturucuyla mücadelede tedavi yönünden bir yol haritası belirlenecek. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (TUBİM) yayınladığı 2009 uyuşturucu raporunda Türkiye’de uyuşturucu kullanımından ölenlerinin sayısını yüzde 14 oranında arttığı ve 2009’da madde bağımlılığından kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının 159’a ulaştığı bildirildi. Raporda İstanbul’da 93 kişinin hayatını yitirdiği yer aldı. Ayrıca madde bağımlılığının neden olduğu dolaylı ölüm olayı sayısı ise 135’i buldu. Tedavi görenlerin yaş ortalaması 29,75 olarak belirlenirken uyuşturucu tedavisi gören en küçük kişinin yaşının 11 olması dikkat çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA