04 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya23°C
  • İzmir17°C

YAŞ İLERLEMESİ UYKUYU AZALTIR MI?

The Journal Sleep dergisinde yayınlanan bir araştırma, bu önemli soruya cevap verdi.

Yaş ilerlemesi uykuyu azaltır mı?

05 Mart 2012 Pazartesi 17:01

The Journal Sleep dergisinde yayınlanan bir araştırma, insanların yaşı ilerledikçe uyku süresinin kısalmasının nedeninin yaştan daha çok hastalık ve sağlık sorunlarıyla ilgili olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, "Hastalık ve depresyon gibi faktörleri göz ardı ettiğiniz zaman, yaşlı insanların daha iyi uyuduğunun söylenmesi gerekir" diyor.

Los Angeles dergisinde yayınlanan bir araştırma, insanların yaşı ilerledikçe uyku süresinin kısalmasının nedeninin yaştan daha çok hastalık ve sağlık sorunlarıyla ilgili olduğunu ortaya çıkardı.

Los Angeles Times gazetesinin yansıttığı araştırmada, ABD'li 150 bin katılımcıya, uyku kalitesi, uyku rahatsızlıkları ve gün içerisindeki yorgunluklarının yanı sıra ırk, gelir, eğitim, ruhsal durum ve genel sağlık durumlarıyla ilgili sorular soruluyor.

Araştırma sonucunda ise, uyku kalitesinin, kadınlarda orta yaşlarda ortaya çıkan uyku problemleri hariç, yaşam süresi arttıkça gelişme gösterdiği ortaya çıkıyor.

"GENÇLER DAHA FAZLA STRES YAŞIYOR"

Öte yandan, araştırmacılar, yaşlı insanların uyku problemleri ve yorgunluk şikayetlerinin nedeninin çok açık olmadığını söyleyerek, gençlerin uykuyu engelleyen iş, çocuklar ve sosyal hayatın getirdiği stresi yaşarken, yaşlı insanların uyku süresi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olduklarını ifade ediyor.

Araştırmanın lideri Michael Grandber de, "Hastalık ve depresyon gibi faktörleri göz ardı ettiğiniz zaman, yaşlı insanların daha iyi uyuduğunun söylenmesi gerekir" diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA