05 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir22°C

YAZIN BOYNUNUZA DİKKAT EDİN

Boyun travmaları bu mevsimde artıyor... Sıcak havalarda deniz ve havuza girmek isteyenlerle birlikte yaz kazaları da yaşanıyor...

Yazın boynunuza dikkat edin

20 Temmuz 2010 Salı 10:48

Sıcak havalarda deniz ve havuza girmek isteyenlerle birlikte yaz kazaları da yaşanıyor. Kazaların sonucu olarak yaşanan boyun travmalarının sığ sulara balıklama atlamadan kaynaklandığı belirtildi.

Yaz aylarında hastanelerin acil servis ve beyin cerrahi bölümlerine boyun travması sebebi ile getirilen hastaların arttığını belirten Op. Dr. Cem Dinç, birkaç önlemle söz konusu kazaların azalabileceğini söyledi. Sığ sulara balıklama atlanmamasını tavsiye eden Dinç, trafik kazaları ve yüksekten düşmenin de boyun travmasına yol açabileceğine işaret etti.

Dinç, vücut ağırlığının taşınmasına yardım eden omurganın en önemli görevlerinin, vücut hareketlerine katkı sağlamak ve omurga kanalı içinden geçen omuriliği ve sinirleri koruduğunu ifade etti.

Omurga sisteminin en hareketli bölgesinin de boyun bölgesi olduğunu vurgulayan Dinç, "Baş ağırlığını taşıyan ve her yöne hareketi destekleyen bu bölge aynı zamanda omuriliğe de korur. Yapılacak yanlış bir hareket ile meydana gelecek olan boyun travması, boyun omurlarından bir veya bir kaçında kırıklara, omurların birbiri üzerinde kaymasına ya da omurilik yaralanmasına yol açabilir" diye konuştu.

Dinç, boyun travması geçirdiği bilinen ya da şüphe edilen kişiler, boyun bölgesi sabit hale getirilerek, mümkün olduğunca kısa sürede tam donanımlı bir sağlık merkezine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA