28 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya28°C
  • İzmir26°C

YAZIN KİLO VERMENİN SAĞLIKLI VE HIZLI 9 YOLU

Yazın herkesi bir telaş alıyor, herkes ince ve hafif kıyafetlerin içinde ya da deniz kenarında fit ve sağlıklı görünmek istiyor. Ancak bunun için sıkı diyetler girmenize gerek yok.

Yazın kilo vermenin sağlıklı ve hızlı 9 yolu

15 Temmuz 2019 Pazartesi 14:21


Kışın son aylarında ve özelliklerinde baharda en çok konuşulan konulardan biri kilo verme oluyor. Birçok kişi yaza sağlıklı ve fit bir şekilde girmek istiyor. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Kilo vermek isteyip bunu kışın ya da bahar aylarında başaramayanlar yazı ucundan da olsa yakalamak için yaz aylarında kilo vermeye çalışıyorlar. Eğer siz de kilo vermek istiyorsanız yaz geldi diye umutsuzluğa kapılmayın ve listemizdeki ipuçlarına göz atın. Unutmayın, bir yaz her şeyi değiştirebilir…

 

1. İlk hedef: Günde en az 3 porsiyon sebze


Eğer kendinize günde en az 3 öğün haşlanmış ya da ızgara sebze yeme hedefi koyup bu hedefi gerçekleştirirseniz zaten gün içinde sebzeyle açlığınızı bastırmış olacaksınız. Böylece hem sağlıklı beslenecek hem de sağlıksız yiyeceklerden uzak duracaksınız.

 

 


 

2. Uyanır uyanmaz değil, uyandıktan 1 saat sonra kahvaltı yapın


Uyanır uyanmaz hepimiz büyük bir açlık hissederiz. Bu nedenle uyandıktan kısa bir süre sonra kahvaltıya oturmak ihtiyacımız olandan daha fazla yememize neden olur. Bunu önlemek için uyandıktan sonra 1 saat bekleyip sonrasında kahvaltı yapabilirsiniz.

 

 

 

3. Daha küçük tabaklar kullanın


Tabağınız ne kadar büyük olursa içindekiler o kadar az görünecektir. Bu yüzden büyük tabaklar yerine normalden daha küçük tabaklar tercih edin. Bu şekilde porsiyonlarınızı büyük oranda küçültebilirsiniz.

 

 

 

4. Kahvaltıda mutlaka iyi bir protein kaynağı tüketin


Gün içinde abuk acıkmamak ve sağlıksız atıştırmalıklar tüketmemek için kahvaltıda mutlaka doyurucu bir protein kaynağı tüketmelisiniz. Bu yumurta ya da süt olabilir.

 

 

 

 

5. Şekerli ve asitli içeceklerden uzak durun, sınırlayın


Bu tür içeceklerden tamamen uzak durmaya çalışın. Eğer yapamıyorsanız “haftada bir, 1 bardak” şeklinde sınırlayabilirsiniz.

 

 

 

6. Yaz planlarından uzak kalmayın, akşam bir partiye ya da akşam yemeğine gidiyorsanız gitmeden önce sağlıklı bir şeyler atıştırın


Özellikle arkadaş ortamında ya da dışarıda yenen yemeklerde sağlıklı şeyler tüketmek neredeyse imkansız. Böyle günlerde aşırıya kaçmamak için davet edildiğiniz yere gitmeden önce meyveli yoğurt, humus, püre gibi sizi tok tutacak şeyler tüketin. Böylece gittiğiniz yerde normalden çok daha az yersiniz.

 

 

 

7. Açlığınızı görmezden gelmeyen, vücudunuzu dinleyin


Gün içinde açlığınızı görmezden gelip öğününüzü ertelerseniz bir sonraki öğününüzde normalde daha fazla tüketirsiniz. Bu yüzden açlığınızı bastırmak yerine sağlıklı atıştırmalıklar tüketin. Ya da acıktığınızda normal bir öğününüzü hemen yemeğe özen gösterin.

 

 

 

 

8. Paketli ürünler tüketmeyin, dışarıda yemek yiyemediğiniz anlar için evde sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın ve yanınızda taşıyın


Paketli ürünler sağlıksız kilo alımının en büyük sebeplerinden biri. Bu yüzden evde kendi yaptığınız yoğurtlar, kavanozlarda hazırladığınız salatalar ya da en basitinden kuru yemişleri çantanıza koyun. Gün içinde öğününüzü kaçırdığınızda ya da sağlıklı yiyecekler bulamadığınızda bunları tüketin.

 

 

 

9. Dışarıda yemek yediğinizde yemeğiniz servis edilmeden önce yarısının paket yapılmasını rica edin


Böylece dışarıda gelen büyük öğünleri yemek için kendinizi zorlamayacak ve daha en başından porsisyonunuzu kısıtlamış olacaksınız.

kaynak:listelit.com

Yorumlar
SON DAKİKA