30 Nisan 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir13°C

YEŞİL KARTLI HASTALAR, PARASIZLIKTAN DİŞLERİNİ ÇEKTİRMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, yeşil kartlılarla ilgili resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni uygulamanın hasta ve hasta yakınları için çok olumlu bir uygulama olduğunu söyledi.

Yeşil kartlı hastalar, parasızlıktan dişlerini çektirmek zorunda kalmayacak

14 Ekim 2010 Perşembe 11:42

HAYAD Genel Başkanı Yusuf Babar, yeşil kartlı vatandaşların dolgu ve tedavilerinin devlet tarafından karşılanması ile özel hastanelerde tedavi edilmesi halinde devlet tarafından masrafının karşılanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yeşil kartlı vatandaşların parasızlıktan dişlerini çektirmek zorunda kalmayacaklarını aktaran Babar şöyle konuştu: "Yeşil kartlı vatandaşlarımızın diş rahatsızlıklarında çekilmesine gerek kalmadan dolgu ve tedavi ile sağlıklı dişlere kavuşabilecek. Daha önceden yeşil kartı vatandaşlar dolgu yaptıramadıkları için dişlerini çekmek zorunda kalıyordu. Artık yeşil kartlı hastaların dolgu ve kanal tedavi ücretleri devlet tarafından karşılanacak. Bu uygulamayla maddi yetersizlikten dolayı dişlerini çektirerek ağzında diş kalmayan yeşil kartlı vatandaşlarımız rahatlamış olacak. Sosyal devlet olmanın gereği tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden maksimum düzeyde eşit bir şekilde faydalanması adına resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bu uygulamanın hassasiyetle sağlık kuruluşlarında uyulmasını vatandaşlarımızın hastanelerde mağdur edilmemesini istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA