06 Mayıs 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir17°C

YÖNETİCİLERİMİZ BİZİ DOLANDIRDI

Başkent'in en büyük hastanelerinden Atatürk Eğitim ve Araştırma'da ilginç olay. 333 personel, yöneticileri tarafından dolandırıldıkları gerekçesiyle savcılığa başvurdu. 8 yönetici ...

Yöneticilerimiz bizi dolandırdı

21 Ocak 2012 Cumartesi 09:53

Başkent'in en büyük hastanelerinden Atatürk Eğitim ve Araştırma'da ilginç olay. 333 personel, yöneticileri tarafından dolandırıldıkları gerekçesiyle savcılığa başvurdu. 8 yönetici gözaltına alınıp bırakıldı

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 8 yöneticisi mahkemelik oldu. İlginç olay adım adım şöyle gelişti:

- Hastane yönetimi, bir süre önce tıbbi sekreterlik sertifikası olmayan personelin işine son verileceğini duyurdu.
- Yönetim, piyasada bin liraya verilen kurs için M. Kariyer Kursları ile 250 lira karşılığı anlaşma sağlandığını vereceğini bildirdi.
- 423 personel, M. Kariyer Kursları'na para yatırarak kurs başvurusu yaptı. 90 kişi, eğitimi tamamlayıp sertifika aldı. Ancak para yatıran diğer personele sıra gelmeden Danıştay, kritik bir karara imza attı: Tıbbi sekreterlik eğitimi üniversitelerce verilir. Kurslardan alınan sertifika geçersizdir.
- Kararın ardından kurs iptal edildi. Para veren kursa gidemeyen 333 personel hastane ve şirket yönetiminden, paralarını istedi.
- Ret yanıtı üzerine 333 kişi, dolandırıldıkları gerekçesiyle savcılığa başvurdu.
- Hastane müdürü M. Y. ve müdür yardımcısı N. G. ile M. Kariyer Kursları'nın yöneticilerinin de aralarında bulunduğu sekiz kişi gözaltına alındı. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soner ARIKANOĞLU /AKSAM

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA