02 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa19°C
  • Antalya24°C
  • İzmir24°C

YÜZDE 30'LUK FARK ÜCRETİ KÂRI DÜŞÜRDÜ! GAZETELER SATILIK HASTANE İLANLARIYLA DOLDU

Bundan birkaç yıl öncesine kadar 150'yi bulan özel hastane sayısı, hükümetin koşulları kolaylaştırmasıyla birlikte 300'e ulaştı. Fakat yeni sosyal güvenlik yasasıyla birlikte özel hastanelere getirilen yüzde 30 fark uygulaması ve orada çalışan doktorun ha

Yüzde 30'luk fark ücreti kârı düşürdü! Gazeteler satılık hastane ilanlarıyla doldu

10 Ekim 2008 02:06

Bundan birkaç yıl öncesine kadar 150'yi bulan özel hastane sayısı, hükümetin koşulları kolaylaştırmasıyla birlikte 300'e ulaştı. Fakat yeni sosyal güvenlik yasasıyla birlikte özel hastanelere getirilen yüzde 30 fark uygulaması ve orada çalışan doktorun hasta bakma sayısının 50 ile sınırlanması, özel sektörü zora soktu.

Bugün gazetesinin haberine göre, hastane patronları kârlılığın düşmesi nedeniyle gazetelere verdikleri ilanlarla hastanelerini satışa çıkardı. Şu an uygulanması gereken yüzde 30 fark ücretini çoğu hastane uygulamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesini fesheden birçok hastane de artık SSK ve Bağ-Kur'lu hastaya bakmıyor. Anlaşması devam eden hastaneler de gerek olmadığı halde ameliyat yapıyor. Uzmanlar, bu gidişatın gelecekte birçok skandala davetiye çıkardığını savunuyor.

Yorumlar
SON DAKİKA