06 Mayıs 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya26°C
  • İzmir26°C

YÜZÜNÜZÜ YORGUN GÖSTEREN 10 YİYECEK!

Gözlerinizin altındaki torbalar tüm makyaj hilelerine karşın kapanmıyor, cildiniz ışıldamıyorsa sizi yorgun gösteren, yedikleriniz olabilir. Tuz, şeker, kızartma, karbonhidrat, alkol...

Yüzünüzü yorgun gösteren 10 yiyecek!

27 Mart 2014 Perşembe 12:27

Sabah işe gitmek için hazırlanırken gözlerimizin altındaki morlukları elimizden geldiğince örtmek için kapatıcı uyguluyoruz. Yoğun tempo yüzünden yorgun görüntü normal olmaya başladı. Makyaj bazen işe yarasa da daha derinden gelen bir yorgunluk görüntünün suçlusu aşağıdaki yemekler olabilir. Women’s Health dergisinin önerilerine göre gözaltınızdaki o torbalardan kurtulmak için diyetinizi değiştirmeniz gerekebilir.

TUZ: Normalde tuza ihtiyaç duysanız da aşırı tuz içeren gıdalar genellikle vücudunuza su kaybı yaşatır. Bu da cildinizi kurutup sizi olduğunuzdan daha yorgun gösterir. Sodyumu daha düşük olan ve başka tür baharatlarla tatlandırılmış yemekleri tercih edin.

YAPAY TATLANDIRICI: Normal şeker vücutta iltihaplanmaya yol açabiliyor ama yapay tatlandırıcılar da şişkin görünme açısından daha zararlı bile olabiliyor. Yapay tatlandırıcılar, eklem ağrılarıyla da ilişkilendirilen aspartam içeriyor. Bu da bazen daha çok şeker aşermenize yol açabiliyor. Şeker döngüsü çok tehlikeli. Meyve gibi doğal şeker içeren gıdaları tercih edin ki şişkinliğiniz azalsın.

ALKOL: Yemeğin yanında içilen bir bardak şaraptan fazlası vücudunuza ciddi anlamda su kaybı yaşatabilir. Bu da sizde kupkuru bir görünüm bırakır ve cildinizin ışıltısını tamamen yok eder. Alkol içerken su kaybına uğramamak için bol bol su da tüketmenizi tavsiye ederiz.

KIZARTMA: Soğan halkası, patates kızartması gibi kızartılmış bütün gıdalar cildinizin en kötü düşmanıdır. Bu gıdaların içi yağ ile dolu olduğu için atardamarları tıkar ve kan hücrelerini sertleştirir, bu da cildinizi sönük ve yorgun gösterir. Hızla kilo aldırmaları da cabası.

KARBONHİDRATLAR: Tamemen Atkins’in sıfır karbonhidrat diyetini yapın demiyoruz ama fazla karbonhidrat cildinizin kollajenini bozar. Bu demek oluyor ki cildinizin doğal pembeliği ve sağlıklı görünümü yok olacak ve yorgun görüneceksiniz. Zaten çok karbonhidrat tüketiyorsanız yorgun görünmekle birlikte yorgun da hissedeceksinizdir. Haftada iki kez sandviç yerine salata yemeyi deneyin, makarna, pilav ve ekmek gibi karbonhidratları azaltıp sebzeyi arttırın.

DONUT BENZERİ KAHVALTILIKLAR: Hem kızartılmış hem de şekerli. Çok kötü bir fikir, özellikle de kahvaltıda yiyorsanız. Bu tercihinizi bal ve bademle tatlandırılmış sade yoğurtla değiştirin ki vücudunuz güne sağlıklı ve dinç bir şekilde başlasın.

ŞEKER: Tatlıların içindeki şeker hiçbir işe yaramaz. Hatta ilk olarak insülin patlaması sonrasında da hızlı bir düşüş yaşatır. Bu kan şekeri dalgalanması da sizi çok yorar. Size göz torbaları ve yorgun gözler hediye eder. Eğer yiyecekseniz dozlarını küçük tutmaya çalışın.

KIRMIZI ET: Vejetaryen olmanıza gerek yok ama fazla kırmızı et yemek kırışıklıklara yol açar. Kırmızı etin içindeki karnitin bileşimi kan damarları duvarını sertleştirir. Tamamen bırakmak istemiyorsanız haftada bir-iki kez kuralı uygulayın.

DONMUŞ GIDALAR: Donmuş gıdaların içindeki koruyucu maddeler ciltte şişkinlik yaratarak sizi yorgun gösterir. Taze gıdaları tercih etmeye çalışın.

BAHARATLI/ACILI YEMEKLER: Metabolizma için yararlı olsa da cilt için pek değil. Baharatlı/acılı yemekler cildi tahriş edip cilt renginizin dengesini bozar. Bu da cildinizi pürüsüzlükten uzaklaştırıp yaşlı gösterir. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA