05 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa15°C
  • Antalya22°C
  • İzmir23°C

YYD HEKİM VE SAĞLIK PERSONELLERİNİ GAZZE’DE GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYOR

Acil müdahale gerektiren ve nakil imkânı olmayan hastalara verilen sağlık hizmetleri yetersiz, kritik durumdaki hastalara gereken cerrahi müdahale uzman doktor yetersizliğinden gerçekleştirilememektedir...

YYD hekim ve sağlık personellerini Gazze’de gönüllü olmaya davet ediyor

29 Mayıs 2012 Salı 12:30

Açıkhava hapishanesi konumunda olan Gazze’de yerel imkanlar kısıtlı olup komplike vakalar için çoğunlukla ülke dışında tedavi yollarına başvurulmakta bürokrasi yüzünden tüm hastalar bu fırsattan yararlanamamaktadır. Maddi imkânı olmayan hastalar ise hiçbir şekilde tedavi olamamaktadırlar. Acil müdahale gerektiren ve nakil imkânı olmayan hastalara verilen sağlık hizmetleri yetersiz, kritik durumdaki hastalara gereken cerrahi müdahale uzman doktor yetersizliğinden gerçekleştirilememektedir. Gerek bölgedeki hastalara yapılacak cerrahi müdahaleler gerekse Gazze’deki doktorların operasyon kapasitesinin artırılması en büyük ihtiyaçtır. Buna istinaden 23 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında Gazze’ye 5. Tıbbi Görev Kolumuzu göndermeyi planlamaktayız. Ekibimiz Naser Devlet Hastanesinde çalışacak, muayene, ameliyat ve eğitim verecektir.

Gönüllü olabilecek meslek grupları;

· Nörolog (Uzman / Yrd. Doç. / Doç. / Prof.)

Ücret ve Fiziki Şartlar;

Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığımız ile varılan mutabakat çerçevesinde Bakanlığa bağlı çalışan Hekim ve Sağlık Personellerinin maaşları ve döner sermayelerinden yurtdışında görevli oldukları süre boyunca herhangi bir kesinti yapılmayacak ve resmi görevlendirme ile izinlerine dokunulmadan çalışabileceklerdir.

Mecburi hizmetini tamamlamayan doktorlara Sağlık Bakanlığı görevlendirme izni vermemektedir.

   · Bölgeye ulaşım (Gidiş-Dönüş Uçak bileti, vize dâhil)

   · Konaklama ve yemek masrafları

YYD tarafından karşılanacaktır

Gönüllü olmak isteyenlerin [email protected] veya (212) 586 12 12 Tarık Dabboor’a ulaşmalarını rica ederiz.

Yorumlar
SON DAKİKA