27 Nisan 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa15°C
  • Antalya18°C
  • İzmir18°C

ZANZİBAR`DA İLKİ GERÇEKLEŞTİREN TÜRK DOKTOR

Tanzanya`ya 3. kez sağlık hizmeti götüren Ege Sağlık Derneğine (ESADER) üye doktorlar, Tanzanya`ya bağlı özerk ada Zanzibar`da ilk rahim kanseri ameliyatını yaptı.

Zanzibar`da ilki gerçekleştiren Türk doktor

18 Aralık 2010 Cumartesi 16:11

Darüsselam`daki Türk doktorlar ise çeşitli okullardaki 500 öğrenciyi muayene etti.

Türk doktor grubunda yer alan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, İzmir Seferihisar Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Uysal, Zanzibar`daki Mnazi Mmoja Hastanesinde, rahim kanseri olan kadını ameliyat etti. Uysal, kanser ameliyatları hakkında Zanzibarlı meslektaşlarına da bilgi verdi.

Uysal, Zanzibar`da anne ve bebek ölüm oranlarının dünya ortalamasının üstünde olduğunu, hastanenin 2009 yılı verilerine göre her yüz doğumda bir anne ile 5 yeni doğan bebeğin hayatını kaybettiğini belirtti.

500 ÖĞRENCİ TEDAVİ EDİLDİ

Darüsselam Mhumbili Üniversite Hastanesi`nde çalışma yürüten Türk doktor grubu, ayrıca çeşitli okullarda okuyan 500 öğrenciyi muayene etti ve konulan teşhise göre, Türkiye`den getirilen ilaçlardan verdi.

Diş hekimleri Türkiye`den getirilen aletlerle dolgu ve diş çekme operasyonu, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi beyin cerrahlarından Ozan Ganiüsmen, üniversite hastanesinde beyin ameliyatları yaptı.

Yorumlar
SON DAKİKA