30 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir14°C

'ZARAR ETMEMEK İÇİN AMELİYATA ZORLUYORLAR' İDDİASI

Doktorların, 'hastane zarar ediyor' gerekçesiyle damar içinden yapılan uygulamalar yerine, açık ameliyat yapmaya zorlandığını iddia edildi.

'Zarar etmemek için ameliyata zorluyorlar' iddiası

10 Şubat 2013 Pazar 15:40

Kamu hastanelerinde hastanelerin zarar ettiği gerekçesiyle doktorların "endovasküler" uygulamalar yerine açık ameliyat yapmaya zorlandığı ileri sürüldü.

İddianın sahibi olan CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı endovasküler uygulamaların, "damar içinden girilerek yapılan çeşitli tedavi yöntemleri" olduğu belirtti. Endovasküler uygulamaların maliyetinin yüksek olduğuna dikkati çeken Atıcı, şöyle konuştu: "Diyelim ki bir hastanın damarına stent konuldu, bunun maliyeti 100 lira ise SGK 70 lira ödüyor, hastane 30 lira zarara giriyor."

RİSK YÜKSEK

Atıcı, endovasküler uygulamayla ölüm oranının yüzde 10, açık ameliyatta bu oranın yüzde 90'a çıktığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın zarar etmeyi istemediğini kaydetti. Zarar durumunda kamu hastane birlikleri genel sekreter ve diğer yöneticilerin yasa uyarınca bir daha atanamadığını ifade eden Atıcı, ''ne olursa olsun hastanenin kara geçirilmesinin'' amaçlandığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA