29 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya23°C
  • İzmir21°C

VERİMLİ VE BAŞARILI SİSTEMLERİN TESİSİ

Sizden Gelenler

25 Şubat 2011 Cuma 18:21

Hastane yönetim sistemi hazır piyasadan satın alınabilecek bir paket değildir. Yalnızca bilgisayar programı veya medikal cihazlar bütünü de değildir. İnsan, yazılım, donanım, akıl ve tecrübe ve standartların üzerinde yükselen bir akıllı bina sistemi olarak düşünmek yanlış olmaz.

Bahsettigimiz parçaları bir araya getirecek yöneticiler, teknik personel, hizmet birimleri ve kontrol parçalarını uyum ve kurallar bütünü içinde çalışan sistemler topluluğudur aslında.

Biraz daha genişletirsek laboratuar (LBYS), radyoloji yönetim sistemi, Pacs, veri alma birimleri, operasyon birimleri, idari birimler, stok kontrol birimleri, hizmet birimleri ve tüm işleyişin devam ve personel kontrolünü bir arada uyum icinde çalıştıran üst mekanizma. Bu üst mekanizmada devreye yöneticiler girmektedir. Madem tüm dişlilerin uyum ve balans ayarı bu yöneticiler ile sağlanmak da o halde hastane yönetim sistemi, uzman idarecilerin bilgi ve tecrübeleri üzerinde yükselir.

Yöneticiler yetenek ve tecrübelerini sahaya ne kadar yansıtırlarsa yansıtsınlar, destek birimlerinin motivasyonlarını arkalarına alamadıkları sürece başarıya ulaşmaları zordur. Sistemin başarısı netice olarak uyumlu çalısmaya muhtaçtır. Uyumlu calışma koşullarını sağlayan ise güvendir.

Başarılı bir yönetim sistemi oluşturabilmek için tüm birimler arasında güven tesis edilmelidir. Ancak bu sayede başarılı ve verimli yönetim sistemleri kurulabilir.

Deha seri 5
Geliştirme ekibi

Yorumlar