06 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya26°C
  • İzmir26°C

AİLE HEKİMLERİ HASTA BAŞINA 3 LİRA EK ÜCRET ALACAK

Hükümet, aile hekimlerinin çalışma sistemi ve ücretlerinde yeni düzenlemeye gidiyor. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getirilecek yasa teklifine göre her aile hekimi ...

Aile hekimleri hasta başına 3 lira ek ücret alacak

19 Nisan 2012 Perşembe 10:08

Hükümet, aile hekimlerinin çalışma sistemi ve ücretlerinde yeni düzenlemeye gidiyor.

Hükümet, aile hekimlerinin çalışma sistemi ve ücretlerinde yeni düzenlemeye gidiyor. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getirilecek yasa teklifine göre her aile hekimi 4 bin kişiden sorumlu olacak. Mevcut uygulamada bu rakam yine 4 bin olmasına rağmen uygulamada 3 bin ile 3 bin 500 kişi arasında değişiyordu. Kırsal kesimlerde ise kayıtlı kişi sayısı 2 bin ile 2 bin 500 kişi arasında değişecek.

Aile hekimlerine verilen maaşlar da yeniden belirleniyor. Buna göre aile hekimleri aylık ücretlerinin yanı sıra kayıtlı olan kişi başına 3 lira ek ücret alacaklar. Mevcut uygulamada kayıtlı kişi başına ödenecek ücret kayıtlı kişilerin niteliklerine göre (yaşlı, gebe, çocuk gibi) farklı katsayılar uygulanıyordu. Yeni düzenlemeye göre bir aile hekimine kayıtlı 4 bin kişi varsa döner sermaye üzerinden aylık 12 bin lira brüt ek ücret ödenecek.

Yücel Kayaoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA