30 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya19°C
  • İzmir14°C

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ UYGULAMA SERTİFİKALARININ TESCİLLENMESİ İLE İLGİLİ DUYURU

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikalarının tescillenmesi ile ilgili duyuru yayımlandı.

Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikalarının tescillenmesi ile ilgili duyuru

22 Haziran 2015 Pazartesi 17:38

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği” 04.02.2014 tarih ve 28903 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yönetmelik yayımlanmadan önce; Bakanlığımızın yetki vermiş olduğu eğitim merkezleri tarafından düzenlenen Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifika Eğitimleri sonucunda Bakanlığımızca düzenlenmiş Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikasına sahip hekimlerden sertifikalarını tescil ettirmeyenlerin sertifikalarını Bakanlığımıza tescil ettirmeleri gerekmektedir. 

Bu kapsamda söz konusu sertifikaların tescil edilebilmesi için Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliğinin geçici 1. maddesinin 2. fıkrası hükümlerine göre işlem yapılması gerektiğinden sertifikalarını daha önce tescil ettirmeyen sertifika sahiplerinin tescil işlemlerinin yapılabilmesi için Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikalarının asıllarını, nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte bulundukları ildeki İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla Bakanlığımıza göndermeleri gerekmektedir.

NOT: 04.02.2014 tarih ve 28903 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği yayımlanmadan önce Bakanlığımızca Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifika eğitimi vermeye yetkili merkezler aşağıda belirtilmiştir.

1. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

2. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi

3. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA