29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir23°C

ÇOCUKLARINIZI POLENDEN KORUYUN

Niğde Devlet Hastanesi KBB Uzmanı Uruç; ağaç, çiçek ve çimen polenlerinin çocuklarda kulak enfeksiyonu olacağını söyleyerek anne ve babaları uyardı.

Çocuklarınızı polenden koruyun

15 Mayıs 2012 Salı 11:48

Polenler nefes yoluyla ağızdan ve burundan girdiğinde vücudun zararlı madde olarak algılamasıyla çeşitli rahatsızlık belirtileri ortaya çıkardığını söyleyen Op. Dr. Nihat Uruç, “Alerjik rinit solunum yolu mukozasının dışarıdan gelen ve solunum yoluna giren maddelere karşı aşırı reaksiyonu olarak tanımlanabilir. Burun akıntısı, hapşırma, gözlerde kızarma ve kaşıntı, baş ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olduğu gibi bazı insanlarda akciğerinin etkilenmesi sonucu astık ataklarına sebep olabiliyor” diye konuştu.

Alerjik rinitin herhangi bir yaşta başlayabildiği ancak çocukluk ve gençlik dönemlerinde ortaya çıkışının daha sık görülen bir durum olduğunu belirten Op. Dr. Nihat Uruç, “öncelikle alerjik rinitin sebebini bulmanın, yani hastanın neye alerjisi olduğunu tespit etmenin tedavi için önem taşıyor. Mevsimsel alerjik rinitte alerjene maruziyetden kaçınmak çok önemlidir. Polen mevsimlerinde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması, çamaşırların bu mevsimlerde dışarı asılmaması, evde işte ve arabada filtreli klima ve havalandırma sistemleri kullanılması gerekiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA