29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

ERKEKLER DE POPO KALDIRIYOR

Estetik cerrahide son trend erkeklerde popo kaldırma... Özellikle 30'lu yaşlardaki erkeklerin tercih ettiği yöntem için Doç. Dr. Ozan Sözer, "Yoğun ilgi var" diyor

Erkekler de popo kaldırıyor

06 Kasım 2010 Cumartesi 10:04

Ulusal Estetik ve Plastik Cerrahi Kongresi için Teksas'tan ülkemize gelen ve şimdiye kadar 100'den fazla erkeğe popo kaldırma operasyonu yapan Doç. Dr. Ozan Sözer; popo kaldırma ameliyatlarıyla ilgili merak edilen soruları cevapladı...
Popo kaldırma yöntemleri ne kadar zamandır uygulanıyor?
Popo kaldırma yöntemleri Güney Amerika'da 15- 20 senedir kullanılıyor ve çok moda. Ancak protezle yapılan işlemlerde bazı komplikasyonlar görülüyor.

KİLO ALINMAMALI
Uygulama sonrası kişi, kilo alıp verirse poposunda değişiklik oluyor mu?
Yapılan operasyonlar zaman geçmesine rağmen herhangi bir deformasyona uğramıyor. Fakat bu durum, hastanın kendisine nasıl baktığıyla doğru orantılı olarak gerçekleşiyor. Örneğin; hasta kısa sürede çok fazla kilo alıp verirse yaptırdığı popodan eser kalmaz. Hasta, kendisine sağlıklı bir şekilde baktığı sürece yapılan popo uzun yıllar kalır.

Popo kaldırma uygulaması isteyen herkese uygulanabilir mi?
Yağ enjeksiyonu yöntemiyle popo kaldırımı gerçekleştirilecek ise isteyen her hastaya yapılabilir. Fakat ameliyat öncesi yapılan tüm işlemleri hastaya anlatarak birlikte karar veriyoruz.

Erkekler de popo kaldırıyor mu?
Erkekler de popolarını kaldırtıyor. Özellikle 30-35 yaşındaki erkekler, popo kaldırma operasyonlarına çok ilgi gösteriyorlar.

Ameliyat kalıcı izler bırakır mı?
Popo kaldırma ameliyatlarında kalıcı bir iz ameliyatın şekline göre değişiklik gösteriyor. Kesili ameliyatlarda çamaşır bölgesinde mutlaka bir iz kalıyor. Ancak bu iz, iki yıl içinde belirginliğini kaybediyor. Hatta bazı hastaların silik de olsa ameliyat izlerini kapatmak için çok şık dövmeler yaptırdığı oluyor. Yağ enjekte yönteminde ise kalıcı bir iz söz konusu bile değil. Zaten erkekler, bu konuda kadınlardan çok daha rahat.
Peki, hastalar ne kadarlık bir süre için popolarının üzerinde oturamıyor?
Hasta ameliyattan sonra, aynı gün içinde poposunun üzerine oturabiliyor. Hatta üçlü kombine operasyon (meme, karın germe ve popoya yağ enjeksiyonu) gerçekleştiren hastalar, aynı gün içinde taburcu ediliyor.

POPO KALDIRMA YÖNTEMLERİ
Yağ enjeksiyonlama yöntemi: Kolay bir yöntemdir. Vücudun bir bölgesinden alınan yağ, popoya enjekte edilir. Bu yöntem, hem popoyu dolgun gösterir hem de kaldırır.
Kesi ile popo kaldırma yöntemi: Özellikle de ileri yaştakiler ve sık sık kilo alıp veren kişiler tercih ediyor. Bu noktada poponun üst kısmından kesi yapılarak kişinin, kendi dokusundan protez yapılıyor. Sarkan popolarda çok iyi sonuç veriyor.
Popo protezi: Popo protezinin komplikasyonu çoktur. Önermeyiz. Ayrıca popoda kullanılan protez üzerine oturulduğu için risklidir.

AMELİYATSIZ DA MÜMKÜN
Popo kaldırma ameliyatları ne gibi riskler taşır?
Sokağa çıkıldığında kişinin karşılaşacağı ölüm veya kaza ile karşılaşma riski ne kadar ise bu tip ameliyatların riski de o kadardır! Asıl önemli nokta tam teşekkürlü bir hastanede deneyimli bir plastik cerrah tarafından yapılmasıdır.
Ameliyat dışında kalkık bir popoya sahip olmak mümkün mü?
Evet. Brezilya poposuna sahip olabilmek için Brezilya egzersizleri diye bilinen hareketleri düzenli olarak yaparsanız daha kalkık ve şekilli bir popoya sahip olabilirsiniz.

BREZİLYA POPOSU TALEP EDİYORLAR
Popo kaldırma yöntemine kadınlar da yoğun ilgi gösteriyor. Peki ünlü kişileri örnek alıp 'Aynı popodan istiyorum' diye gelen var mı? Örneğin Jennifer Lopez'in ya da Beyonce'nin kalçasından isteyen var mı?
Jennifer Lopez'i örnek alıp aynı popodan isteyen çok oluyor. Özellikle 'Brezilya poposu' talebiyle gelen çok kişi var. Ancak hastanın vücut şekli ve yağ oranı uygun değilse, hastaya yapılacak en iyi operasyonu ona gösteriyor ve ameliyat öncesinde tartışarak karar veriyoruz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA