27 Nisan 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa17°C
  • Antalya22°C
  • İzmir20°C

"MODERN TIBBIN 10 BÜYÜK YALANI"

Shane Ellison, ''Batı Tıbbı Sağlığınızın Altını Nasıl Oyar?'' adlı kitabında modern tıbbın 10 büyük yalanını ifşa ettiğini iddia ediyor.

"Modern tıbbın 10 büyük yalanı"

25 Şubat 2008 16:41

Shane Ellison, ''Batı Tıbbı Sağlığınızın Altını Nasıl Oyar?'' adlı kitabında modern tıbbın 10 büyük yalanını ifşa ettiğini iddia ediyor.

Hayykitap'ın "Bu kitabı okumak bir ölüm kalım savaşı…" diye lanse ettiği kitap Batı'daki tıp uygulamalarında "ilaç diktatörleri"nin etkin rol oynadığı iddiasıyla yola çıkıyor.

"Organik kimya" konusunda yüksek lisans derecesi bulunan Shane Ellison'un hedefindeki kuruluş ise Amerikan Sağlık Örgütü (FDA).

Ellison, FDA'in "İlaç firmalarına nasıl para kazandırırım?" felsefesi uyguladığını iddia ederek, sağlık konusuna önem verilmediğini anlatıyor.

Yazarın iddiaları arasında yer alan ifadelerden bazıları ise şöyle:

- ABD'de yılda 105 bin kişi bu yüzden ölüyor.
- Aynı nedenle ABD'te 2 milyon kişi sürekli hasta veya sakat.

Ellison, özellikle kolesterol, kalp, depresyon, hormon ve hiperaktivite ilaçlarının "bir kandırmaca ürünler olduğunu iddia ediyor ve amacın ilaç satmak olmadığına hastalık satmak olduğuna inanıyor.

Hayykitap'tan yayımlanan ve Arzu Aygen'in çevirdiği "Batı Tıbbı Sağlığınızın Altını Nasıl Oyar?"da çok sayıda başka iddiaya da yer verilmiş. Yazarın kendi deyimiyle "ilaç diktatörleri"nden kurtulmak için önerisi ise "doğal tıp"

Yorumlar
SON DAKİKA