05 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya14°C
  • İzmir14°C

MÜEZZİNOĞLU'NDAN BİTKİSEL ÜRÜN AÇIKLAMASI!

Müezzinoğlu: "Bu ürünlerin endikasyonun ötesindeki herhangi bir reklam ya da tanıtım yaptıklarında bir yıllık cirolarının 5 misline kadar bir cezai müeyide uygulanacağını açıkladı"

Müezzinoğlu'ndan bitkisel ürün açıklaması!

11 Aralık 2013 Çarşamba 16:56

Sağlık Bakanlığı Mehmet Müezzinoğlu, bitkisel ürünlerin internetten satışı ile ilgili olarak konuştu. Müezzinoğlu yaptığı açıklamada "bu ürünlerin endikasyonun ötesindeki herhangi bir reklam ya da tanıtım yaptıklarında bir yıllık cirolarının 5 misline kadar bir cezai müeyide uygulanacaktır" diye konuştu. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, halkı kandırmaya yönelik ilaç tanıtımı ya da satışı yapanlarla ilgili, Torba yasada cezai müeyyideler uygulanmasının öngörüldüğünü belirterek, vatandaşların ilacın karekodu üzerinden sorgulama yapabilecekleri bir sistemi devreye sokacaklarını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Müezzinoğlu, bitkisel ürünlerin internetten satışı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; "bu ürünlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gıda takviyesi şeklinde ruhsat alınmaktadır. Endikasyonun ötesindeki herhangi bir reklam ya da tanıtım yaptıklarında bir yıllık cirolarının 5 misline kadar bir cezai müeyide uygulanacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA