04 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya24°C
  • İzmir19°C

TELEFON İLE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SATIŞI HAKKINDA DUYURU (TİTCK)

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Telefon ile sağlık ürünleri satışı hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Telefon ile sağlık ürünleri satışı hakkında duyuru (TİTCK)

07 Haziran 2012 Perşembe 12:05

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Telefon ile sağlık ürünleri satışı hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

"Son günlerde, bakanlığımız SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi), BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) SBN (Sağlıkta Buluşma Noktası), Bilgi Edinme ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz Tüketici Sorunları Birimine yapılan başvurulardan; yetkisiz bazı kişilerin, vatandaşlarımıza, Sağlık Bakanlığından veya İl Sağlık Müdürlüğünden aradıklarını söyleyerek birtakım sağlık ürünlerini (korse, dizlik, sigara bıraktırma, cinsel performans arttırıcı ve tedavi edici nitelikte bazı ürünler)  pazarlamaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

 
Gelen başvurulardan ve denetimlerimizden, yine bu yetkisiz kişilerin, vatandaşların gittikleri hastanelerle ilgili bazı genel bilgiler vererek, ürünlerini doktorlarının önerisi gibi satmaya çalıştıkları anlaşılmıştır. Bakanlığımızın veya bağlı kuruluşlarının telefon aracılığıyla sattığı veya tanıttığı herhangi bir ürünü bulunmamaktadır.
 
Vatandaşlarımızın herhangi bir maddi ve bedensel zarara uğramamaları için, Bakanlığımızın adını kullanarak ürün satmak isteyen kişilere hiçbir suretle itibar etmemeleri, bu kişilerden herhangi bir ürün almamaları gerekmektedir.
 
Bu gibi durumlarda, vatandaşlarımızın, durumu ivedilikle adli mercilere ve emniyet birimlerine bildirmeleri önem arz etmektedir.
 
Halkımızın, sağlık sorunlarıyla ilgili her türlü konuda, en yakın sağlık danışmanları olan aile hekimlerine danışabileceklerini bir kez daha hatırlatırız.
 
Kamuoyumuzun bilgisine saygıyla duyurulur."
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA