27 Nisan 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya14°C
  • İzmir16°C

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Vücudunuzun ilk savunma hattı sağlıklı bir cilttir. Dematolog Howard Murad, "Cildin bağışıklık sistemini iyileştirerek vücudu hastalıklara karşı korumak ve yaşlanmanın izlerini azaltmak mümkün" diyor.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

04 Ağustos 2011 Perşembe 09:38

Vücudunuzun ilk savunma hattı sağlıklı bir cilttir. Dematolog Howard Murad, "Cildin bağışıklık sistemini iyileştirerek vücudu hastalıklara karşı korumak ve yaşlanmanın izlerini azaltmak mümkün" diyor.

ÜÇ ÇATALLI YAKLAŞIM
Cildi yenileyecek ve besleyecek üç çatallı bir yaklaşım öneren Dr. Murad: "Kişi, önce cildini korumalı, sonrasında stresi azaltmalı ve bağışıklık sistemini besleyerek vücudun savaşma kabiliyetini yükseltmeli. Bağışıklığı güçlendiren besinler, akyuvarların sayısını artırır. Bu da hastalıkları önler." İşte bağışıklık sistemini güçlendiren bu besinler:

Karotenoyidler
Karotenoyidler havuç, taze patates, ıspanak ve domates gibi beta-karoten oranı yüksek bitki ve sebzelerin yer aldığı yiyeceklerden alınıyor. Antioksidan özellikleri bulunuyor. Beta-karoten, görme duyusu için hayati önem taşıyan retinole, devamında ise hücre büyümesinde kullanılan retinoik aside dönüşüyor.

Bitkiler
Bitkiler cildin bağışıklığının güçlenmesinde önemli rol oynuyor. Bitkiler, epidermise nüfuz ederek lekelenme, kırışıklık, kızarıklık ve yaşlılık benleri gibi cilt sorunlarının önlenmesine yardımcı olan vitamin, mineral, enzim ve proteinler açısından oldukça zenginler.

E Vitamini
E vitamini, yaygın bir bağışıklık sistemi uyarıcısı ve serbest radikal düşmanı olup cilt hücrelerini bozulmaktan koruyor. E vitamini özellikle, üzümde, sebze yağlarında, yemişlerde, yeşil yapraklı sebzelerde, besin takviyelerinde ve harici cilt bakım ürünlerinde bulunuyor.

Yağ özleri
Yağ özleri çoklu cilt bakım ürünlerinde bulunuyor. Bağışıklık sistemini sağlıklı tutmada önemli role sahipler. Papatya yağının yatıştırıcı özellikleri, tahriş olmuş ciltlerin iyileştirilmesine yardımcı olurken, lavanta yağı hücresel hareketliliği canlandırıp cilt problemlerini önlüyor.

Omega 3
Omega 3 yağ asitlerinin yer aldığı besin kaynakları arasında uskumru balığı, ton balığı, somon balığı, balık yağı, avokado, zeytinyağı, keten tohumu ve ceviz yer alıyor. Omega 3, antioksidan özelliği taşıyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA