04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

HER 5 KİŞİDEN BİRİNDE PSİKOLOJİK RAHATSIZLIK VAR

Prof. Dr. Erol Göka, her 5 kişiden birinde psikolojik rahatsızlık bulunmasının nedenini açıkladı.

Her 5 kişiden birinde psikolojik rahatsızlık var

04 Eylül 2011 Pazar 06:18

Psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka 'Her 5 kişiden birinde psikolojik rahatsızlık bulunmasını' yorumladı. Göka'ya göre veriler Batı ile aynı. Ancak Türk halkı bir zihniyet devrimi yaşıyor. İnsanlar artık psikolog ve psikiyatriste gidiyor...

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Ruh Sağlığı Eylem Planı'nda yer alan verilere psikiyatri dünyasından ilginç bir yaklaşım geldi. 'Türk Ruhu Hastanelik' manşetiyle duyurulan ruh sağlığı verilerini ürkütücü bulmayan Psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka, 'Aslında Türkiye'deki ruh sağlığı istatistikleri Batıdakilerle aynı. Sadece bazı kültürel farklılıklar var' diye konuştu.

Basında Türkiye'de her 5 kişiden birinin psikolojik bir hastalığının bulunduğu, ancak ruhsal sorunları olan her 6 kişiden sadece 1'inin yardım aldığı bilgisi yer almıştı. Prof. Göka, farklı bir duruma dikkat çekerek rakamları yorumladı:

BAŞVURULAR ÇOK ARTTI

'Türkiye'deki oranlar, dünyadaki, Avrupa'daki oranlarla aslında çok farklılık göstermiyor. Önemli olan Türk halkında görülmeyen bir zihniyet devriminin yaşanmasıdır. İnsanların ruh sağlığıyla ilgili bir sorun karşısında psikiyatriye başvurusu çok yoğunlaştı.

HASTADAN BAŞIMIZI ALAMIYORUZ

Bu zihniyet devrimi de medya sayesinde oldu. Artık insanlar 'Psikiyatriste mi gitsem, psikoloğa mı?' bunu tartışıyorlar. Hastanelerin psikiyatri klinikleri, dolup taşıyor. Hastadan başımızı alamıyoruz.'

Sağlık Bakanlığı'nın psikiyatri alanındaki yatak ve uzman yetersizliğine yönelik çalışmalarının da övgüye değer olduğunu belirten Prof. Göka, 'Resmi kurumlarımız da artık psikiyatri profesyonellerinin yıllardır dile getirdiği sorunları fark etti ve çok önemli çalışmalar yürütüyor' yorumu yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA