27 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa14°C
  • Antalya19°C
  • İzmir22°C

KURUM HEKİMLİKLERİNDE, BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNDE, HUZUREVİ POLİKLİNİKLERİNDE VE MEDİKOSOSYAL POLİKLİNİKLERİNDE E-REÇETE UYGULAMASI-26.09.2019

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Kurum hekimliklerinde, belediye polikliniklerinde, huzurevi polikliniklerinde ve medikososyal polikliniklerinde e-reçete uygulaması hakkında duyuru yayımlandı.

Kurum hekimliklerinde, belediye polikliniklerinde, huzurevi polikliniklerinde ve medikososyal polikliniklerinde e-reçete uygulaması-26.09.2019

29 Nisan 2019 Pazartesi 07:24

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

26/04/2019

KURUM HEKİMLİKLERİNDE, BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNDE, HUZUREVİ POLİKLİNİKLERİNDE VE MEDİKOSOSYAL POLİKLİNİKLERİNDE E-REÇETE UYGULAMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Bilindiği üzere Kurum hekimlikleri, Belediye poliklinikleri, Huzurevi poliklinikleri ve Medikososyal polikliniklerinde “Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına 01.10.2018 tarihinden itibaren zorunlu olarak geçilmiş olup bu tarihten itibaren manuel reçete girişine “Sistem çalışmadığı için e-reçete düzenlenememiştir.” ibaresi bulunan ve reçeteyi yazan hekim tarafından imzalanan reçetelerde izin verilmektedir.

01.06.2019 tarihinden itibaren sadece “Güvenli Elektronik İmzalı” olarak e-reçete düzenlenmesine izin verilecek olup “Sistem çalışmadığı için e-reçete düzenlenememiştir.” ibaresi bulunan ve reçeteyi yazan hekim tarafından imzalanan reçetelerin de sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

“Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasının sorunsuz olarak devam edebilmesi ve mağduriyetlerin oluşmaması için gerekli e-reçete alt yapısının tamamlanması gerekmektedir.

İlgililere önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA