03 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa12°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM

Tüp bebek tedavisiyle hamile kalmak isteyenleri ilgilendiren bir haber.Başkent'te bir tüp bebek merkezinde geliştirilen "Karşılaştırmalı Genomik Eşleştirme Tekniği", çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için bu şansı büyük oranda artırıyor.

Tüp bebek tedavisinde yeni yöntem

25 Haziran 2010 Cuma 19:59

Tüp bebek tedavisiyle hamile kalmak isteyenleri ilgilendiren bir haber.
Başkent'te bir tüp bebek merkezinde geliştirilen "Karşılaştırmalı Genomik Eşleştirme Tekniği", çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için bu şansı büyük oranda artırıyor.
Yöntem Sağlıksız doğumların ve çoğul gebeliklerin de önlenmesini sağlıyor.

Tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırıcı bir yöntem daha bulundu.
Başkent'teki bir tüp bebek merkezinde geliştirilen "Karşılaştırmalı Genomik Eşleştirme Tekniği" tüp bebek tedavisi gören çiftlerin çocuk sahibi olabilme şanslarını büyük oranda artırıyor.


Çiftlerin embriyoları arasından kromozomları normal ve sağlıklı olanların seçilmesi yöntemiyle uygulanan tekniği, Biyolog Doktor Enver Kerem Dirican TGRT Haber'e anlattı.
 

Yöntem tüp bebek tedavisi olmuş çiftlerde ortaya çıkabilecek sağlıksız doğum risklerini de en aza indiriyor.
 

Karşılaştırmalı Genomik Eşleştirme Tekniği'nde anneye ait yumurta ve babaya ait spermler sağlıklı bir gebelik meydana gelebilmesi amacıyla laboratuvar ortamında birçok uygulamadan geçiriliyor.
 

Yeni tüp bebek yönetmeliğinin transfer edilecek embriyo sayısını 1 veya 2 ile sınırlandırması çiftlerde hangi embriyonun seçileceğini dolayısıyla da "karşılaştırmalı genomik eşleştirme tekniğini" bir hayli önemli hale getirdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA