29 Mayıs Üniversitesi tanıtıldı

29 Mayıs Üniversitesi tanıtıldı

Yakın zamanda Ümraniye’ye taşınması planlanan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin tanıtımı, Üsküdar/Bağlarbaşı’nda düzenlenen bir törenle yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan ve 2010–2011 eğitim yılında kapılarını açacak olan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin tanıtımı düzenlenen bir törenle yapıldı.

ÇELİK: ‘TÜRKİYE'DE 290 ÜNİVERSİTE OLMALI’
Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, üniversite ve bilim önemine değindi. Aydınlık bir Türkiye'yi, bilimin öncülüğünde üniversitelerin inşa edeceğine inandığını ifade eden Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘29 Mayıs tarih İstanbul ile özdeşleşmiş bir tarihtir. Bu nedenle 29 Mayıs'ın üniversiteye isim olması da çok anlamlıdır. İnanıyorum ki üniversite kısa sürede kurumsal altyapısını tamamlayarak, bilim dünyasına büyük hizmetler verecek. Bilimsel çalışmanın odak noktası üniversitelerdir. Üniversitelerin sorumlulukları arasında bilgiyi üretme, ülke sorunlarına çözüm üretme ve gençlere yön vermek vardır. Üniversitelerin ülke sorunlarına çözüm üretme ve bir bakış açısı getirme rolü de vardır. Siyasetçilerin rehberinin bilim ve üniversite olması durumunda ise işler daha kolay yürü ve sorunlar daha rahat çözülebilir. Bugün Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerinin sayısı 153'tür. Ancak gelişmiş ülkelerde 250 bin nüfusa bir üniversite düştüğüne göre, Türkiye'de 290 üniversitesinin olması gerekir.’

29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÜMRANİYE’YE TAŞINACAK
Öte yandan, tanıtımı yapılan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Üsküdar’da geçici olarak eğitim verecek. Üniversite, yakın zamanda Ümraniye’ye taşınarak eğitime burada devam edecek. Üniversitenin taşınacağı alanla ilgili olarak plan ve projeler hazırlık aşamasında.

1/3