Ağrıya yol açan nedenler

Sebebini bilmediğiniz ağrılarınız mı var? Vücudunuzda zaman zaman sebebini bilemediğiniz ağrılar mı oluşuyor? Bunun nedeni yediğiniz peynir, her gün taşıdığınız laptop ya da seçtiğiniz ayakkabı olabilir. Uzmanlara göre ağrıya yol açan pek çok neden var.

Öğün atlamak: Öğün atlamak kan şekerinizin değerlerinde değişikliğe neden olacağından, şiddetli bir baş ağrısını, acıkmış olduğunuz gerçeğinden daha önce farkedeceğinden emin olun.

Alkol: İçecekler arasında alkolün baş ağrısına yol açtığı tartışmasız bir gerçek. Özellikle kırmızı şarap, viski, bira ve şampanyaya dikkat.

Ağır kaldırmak: Bel ağrısının en başta gelen nedenlerinden biri yanlış kaldırmak. Özellikle ağır bir kutuyu nasıl taşıyacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Özellikle tuttuğunuz ağır kutuyu döndürmeniz veya çevirmeniz gerekiyorsa çok çok dikkatli olun. Saniyelik bir hata tedavisi zor ağrılar ve incinmeler oluşturabilir.

Bebek tutmak: Bebeğinizi tutuş şekli de ağrı nedenlerinden. Farketmebilirsiniz ama bileğinizde sırf bu yüzden şişlikler, parmağınızda sırf bu yüzden burkulmalar meydana gelebilir.

Araç kullanırken oturuş şekliniz: Araç kullanırken koltuğun ayarı, oturuş şekli çok önemli. Yanlış ayar boyun ve bel ağrısına neden oluyor. Direksiyon ve sürücü arasındaki mesafenin doğru ayarlanmış olması gerekiyor. Ağrının oluşmaması için direksiyonun bileği ve kolu zorlamamasına da dikkat.

Cep telefonları: Cep telefonlarının fonksiyonelleşmesi ile ofisler cebe girdi. Sadece iki baş parmağı ile herşeyin kontrolü mümkün. Baş parmaklarınızın neden ağrıdığını artık anladınız. Ağrı az kullandığınız halde cep telefonunuzu devam ediyorsa doktora gitmek şart.

Parmak arası terlik: Uzmanlara göre ayak tabanını desteklemeyen her tür ayakkabı ayakta deformasyona yol açıyor. Özellikle parmak arası terlikler parmaklar, ayak bileği ve dizde ağrı nedeni. Çözümü kolay, ayak tabanını destekleyen ayakkabı ya da terlik giymek.

Çalışırken dikkat: Eğer ofiste saatlerce bilgisayar karşısında oturarak çalışıyorsanız koltuğunuz ve oturuş şekliniz ağrının nedeni. Çoğu kişi bilir bunu ancak dikkat etmez. En azından arada bir mola verin ve oturuş şeklinizi değiştirin.

Koltukta uzanmak: Koltukta televizyon karşısında uzanmayı hepimiz çok severiz ama uzanırken dikkat. Resimdeki gibi uzunca bir süre uzanmak boyun ağrınızın nedeni.

Cüzdan: Ağır birşey taşımadınız ancak belinizde sırtınızda bir ağrı var. Nedeni pantolonunuzun arka cebinde taşımaya alıştığınız cüzdanınız olabilir mi? Kesinlikle. Özellikle içi çok dolu cüzdanlar ciddi ağrılara neden olabiliyor.

Peynir: Peynirseverler dikkat, en sevdiğiniz yiyecek baş ağrınızın sebebi çıkabilir. Yıllandırılmış bazı peynirler, cheddar, feta, mozorella gibi peynirler tyramine maddesi içerir. Uzmanlar bu maddenin baş ağrısını tetiklediğini vurguluyor. Yapmanız gereken hangi çeşit peynirin ağrı yaptığını saptamak ve o peynirden uzak durmak.

Video oyunlar: Video oyunları ve bol adrenalin, burkulmalardan kırıklara tahmin etmediğiniz sonuçlara neden olabilir. Ağrının nedeni oyunun heyecanıyla burktuğunuz bileğiniz olabilir.

1/12