Bikini vücudu için geri sayım başladı

Bikini vücudu için geri sayım başladı

Dışarıda hâlâ serin bir hava var diye deniz sezonunun çok uzakta olduğunu düşünmeyin. Şimdiden fazlalıklardan kurtulmaya başlayın ki yazın istediğiniz bikinin içine rahatça sığabilesiniz!

Deniz-kum-güneş sezonu geliyor. Şunun şurasında birkaç ay sonra soluğu sahillerde alacağız. Yani, minicik bikinileri giymek için geri sayım başladı. Haydi harekete geçin! 'Bikini vücudu' planı yaparak işe başlıyoruz!
Düşünün; yazın ilk günü plajdasınız. Üzerinizde bikiniden başka bir şey yok. Kendinizi gerçekten fit, sıkı ve evet, seksi hissediyorsunuz. Çok mu gerçeküstü geldi bu senaryo?

Aslında basit diyet ve egzersiz önerilerimize kulak verip, uygularsanız, birkaç ay içerisinde kıştan kalan fazlalıkları atabilir, hayalinizdeki bikiniyi giyebilirsiniz. Dışarıda hâlâ serin bir hava var diye, deniz sezonuna daha çok zamanınız olduğunu sanmayın. Nisan, Mayıs, Haziran derken Temmuz sıcakları geldiğinde şimdiden çalışmaya başladığınıza sevineceksiniz.

Bikini giyeceğim diye önümüzdeki aylar boyunca karbonhidratları ve yağı kendinize yasaklamak, sizi sadece aksi biri yapar ve sersemletir. Önümüzdeki aylarda bunun yerine şu yöntemleri izleyin:

Açlık çekmeyin: Günde almamız gereken kalori miktarı, yaşınıza, aktivite düzeyinize göre değişse de ortalama olarak kadınlar açlık çekmemek, metabolizmalarım çalıştırmak ve kas kaybına uğramamak için günde en azından 1.600 kaloriye ihtiyaç duyar. Bunun 200'ünü kestiğinizde diyet yaptığınızı anlamayacaksınız bile; üç ayın sonunda üç kilo verebileceksiniz.

Liften zengin beslenin:
Tabağınızı bol bol diyet lifleri yönünden zengin sebze ve meyvelerle, tam tahıllarla doldurun. Bunları tüketirken bol bol çiğnemeniz gerekecek; bu da masada daha fazla zaman geçirmenizi ve beyninize 'doydum' sinyalinin gitmesini sağlayacak.

Her gün protein alın:
Proteinler vücut tarafında üretilebilen besin öğeleri olmadıkları için her gün besinlerle beraber dışarıdan alınmalıdır. Yetersiz protein alımı kas kaybına, eksik beslenmeye ve su kaybına neden olur. Günde 30-60 gram peynir ve 90-120 gram et grubu protein alınması, genellikle günlük protein alımını karşılar. Yağsız kırmızı et, balık, kümes ürünleri ve yağsız süt ürünleri, yumurta, tofu ve baklagiller en iyi protein kaynaklarıdır.

Sağlıklı beslenmeye başlayın

1/7