Bu besinleri daha sık tüketin!

Bu besinleri daha sık tüketin!

Limon: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza indirgeyecektir.

Deniz tuzu: Masa tuzu birçok kimyasal işlem gördüğünden asit oranı da hayli yüksektir. Tercihiniz deniz tuzundan yana olsun.

Sağlıklı yağlar: Zeytin, keten tohumu, avokado, Hindistan cevizi ve fındık yağı vücudu asitlerden temizleyecektir.

Tam tahıllı: Buğday ve pirincin asit oranı yüksekken, yulaf ve kuru meyvede tam tersi alkalin (Ph değeri yediden büyük olup asit içermeyen madde) oranı yüksektir.

Kırmızı meyveler: Antioksidan etkisi taşıyan böğürtlen, kiraz, yaban mersini, ahududu cildin güçlenmesine ve nemlenmesine yardımcı olur.

Balık: Haftada iki ya da üç kez balık tüketmek düzenli olarak anti-aging krem kullanmak ile eşdeğer... Özellikle somon içerisinde yer alan omega-3 kızarıklık, alerji ve kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatmakta oldukça etkili. Hatta konserve ton balığı dahi cilt sağlığı açısından çok faydalı. Selenyum ise cildin elastikiyetini koruyor.

Fındık ve çekirdek: Kajun, yerfıstığı ya da şamfıstığı yerine daha sağlıklı olan kuruyemişleri tüketin.

Organik sebzeler: Genellikle tüm sebzeler vücudun alkalin oranını artırıyor, ancak organik olanlar çok daha sağlıklı. Organik sebzelerin antioksidan ve lif oranı da oldukça yüksek. Yine de bezelye, kuru fasulye ve mısırın asitli sebzeler olduğunu unutmamalısınız.

Meyveler: Günde en az iki porsiyon meyve tüketmeniz gerekiyor. Her meyvenin farklı vitaminleri içerdiğini de göz ardı etmemelisiniz.

Filtre su: Artık birçok markanın su filtresi bulunuyor. Bu filtreler asitleri ayrıştırırken, sağlıklı içeriklerin etkisini ise artırıyor. Günde ortalama sekiz bardak su tüketmeyi ihmal etmeyin.

Sarımsak ve soğan: Sarımsak ve soğan alkalin içermelerinin yanı sıra hazmı kolaylaştırıp, yaşlanmayı geciktiriyor.

Koyu yapraklı sebzeler: Yoğun vitamin barındıran ve 'alkalin deposu' olarak adlandırılan marul, karalâhana ve soya filizi cilt için çok yararlı.

Koyu yapraklı sebzeler: Yoğun vitamin barındıran ve 'alkalin deposu' olarak adlandırılan marul, karalâhana ve soya filizi cilt için çok yararlı.

1/13