Bu yaratıklara yaklaşma, yanarsın!

Bu yaratıklara yaklaşma, yanarsın!

Patlayan karınca, pençelerini fırlatan kurbağa ve daha niceleri.. Bunlar kendilerini avcılarına karşı korumaya çalışan hayvanların sadece bir kaç savunma mekanizması. Daha korkunçlarına ve ilginçlerine karşı sizi şimdiden uyaralım..

1. Malezya patlayan karıncası
Malezya’nın efsane karıncalarını daha önce de duymuş olabilirsiniz fakat duyduklarınızın bir efsane olmadığı konusunda artık emin olabilirsiniz. Bu karınca çeşidi, herhangi bir tehdit algıladığında kendisini patlatıyor. İçinde bulunan güçlü zehirler patlamayla birlikte düşmanına yayılıyor ve ölümüne sebep oluyor.

2. Deniz hıyarı
Deniz hıyarı, anatomik özelliği ve bedeninde bulunan kolajenlerin yardımıyla, sıvı haldeyken katı bir hale veya tam tersi şeklinde dönüşüm yaşayabilir. Bu değişim sırasında sahip olduğu zehirleri boşaltarak düşmanı yok eder.

3. Balık asalağı
Pasifik Okyanusu’nda bulunan balık asalağının tiksindirici bir savunma metodu var. Saldırı altındayken gözeneklerinden ölümcül sümükleri sızdırarak tehditi yok eder. Bu tür, bazen düşmanlarını yok etmeye çalışırken, şanssız bir şekilde kendi de aynı tuzağa düşerek ölür.

4. Kıllı kurbağa
Kıllı ya da korkunç kurbağa, içgüdüsel bir şekilde kendi kemiklerini kırarak içlerinden kedininkine benzer tırnakları düşmanlarına fırlatır. Bu yönüyle ünlü süper kahraman ‘Wolverin’e benzeyen canlı şüphesiz biraz daha korkutucu.

5. Bombardıman böceği
Bombardıman böceği ya da diğer adıyla Bombacı Böcek, ilk bakışta masum görünsede, düşmanlarına karşı anal yolla püskürttüğü yaklaşık 100 santigrat derecede ve kimyasal zehir içeren vucüt sıvısıyla tehlikeli bir canlı haline geliyor.

6. Boynuzlu kertenkele
Kuzey Amerika’nın güney batısında yaşayan boynuzlu kertenkele normallerinden farklı görünmez ve beklenildiği gibi kendisini boynuzlarıyla da savunmaz. Bunun yerine, saldırı sırasında göz damarları patlayana kadar basıncı arttırır ve gözlerindne kan fışkırtır.

7. Kokarca
Kokarca ya da kır sansarı aslında hareketli bir memelidir ve bazen evcil hayvan olarak beslenir. Kokarcalar otçuldurlar fakat yeterli yiyecek bulamadıklarında leş ve çöpte tüketirler. İşte müthiş kokularının kaynağıda burda saklıdır ve bazen geçiçi körlüğe de sebep olurlar.

8. Keseli sıçan
Keseli sıçanların kendilerini korumak için sayısız küçük hileleri vardır. Ölü numarası yapmak ve kendilerini zehirli göstermek için ağızlarından köpük çıkartırlar.

9. Patates böceği
Küçük arkadaşımız Komodo Ejderi gibi, yavru patates böcekleri de etrafı kokutarak düşmanlarından korunurlar. Yetişkin bir böcek olduklarında ise dışkıları avcılarına karşı ölümcüldür.

1/10