Cinsel ilişkiye hazırlıklı olun

Cinsel ilişkiye hazırlıklı olun

Sigara içiyorsanız bırakmanız gerekir: Kendinize karşı sabırlı olun. Duygularınızı anlamaya çalışın. Siz ya da eşiniz bir kalp krizi ya da kalp ameliyatından sonra kendinizi hassas hissedebilirsiniz. Duygularınız kolayca göz yaşlarından kahkahalara ya da mutluluktan öfkeye dönüşebilir. Bu ani duygudurum dalgalanmaları genellikle geçicidir. Bu nedenle birbirinize karşı sabırlı olmaya çalışın. Bu süreç içerisinde de sigarayı mutlaka bırakın.

Sağlıklı bir günlük diyet, egzersiz, dinlenme ve ilaç rutini edinin: Egzersiz kendinizi daha iyi ve daha güvenli hissetmeniz için mükemmel bir yoldur. Aerobik egzersizler arasında yürüme, koşma, yüzme, bisiklet ya da dans yer alabilir. Bu etkinlikler cinsel ilişki sırasında kalp hızının artması, nefessiz kalma ya da göğüs ağrısı olasılığını azaltabilir. Önce doktorunuzla konuşun.

Cinsel beklentilerinizi birbirinize göre düzenleyin: Kalp probleminizden önce iyi bir cinsel yaşamınız olabilir. Cinsel ilişkiye yeniden başlamaktan korkuyor olabilirsiniz, ama bunun birbirinizden keyif almanızı engellemesine izin vermeyin.

Acele yok: Herşeyin normale döndüğünü göstermek için cinsel ilişkiye yeniden başlamakta acele etmeyin. Siz ve eşiniz hazır olmadan cinsel ilişkiye başlarsanız, korkularınız yok olmayabilir. Hatta daha fazla sorun ortaya çıkabilir. İlk başta çok fazla şey beklemeyin. Çoğu kişi kalp krizinden ya da ameliyatından sonra cinsel yaşamını yeniden düzenlemek zorunda kalır.

Yavaş olun: Cinsel ilişkiye yavaş yavaş yeniden başlar ve olaylarıu kendi akışına bırakırsanız hiçbir risk yoktur. Cinselliğe yeniden başlamak çoğu kez eşleri birbirlerine yaklaştırır. Şefkatin ve romantizmin yeniden canlanmasını sağlar. Kalp krizi ya da ameliyatından sonra cinsel ilişki stresi azaltabilir. Özgüveninizi arttırabilir.

1/5