Diş değil düş doktorları!

Literatürde Dentafobi olarak adlandırılan ‘Diş hekimi korkusu’ birçoğumuzun kâbusudur. Aslında son derece önemli olan diş sağlığımız belki de bu korku yüzünden bize tarifsiz acılar yaşatır. Bu korkuyu yenmenin çeşitli yolları var elbette. Ancak Estetik Di

AYSUN CANAN: Rüzgârın Kızı da diyorlar ona. Motosiklet kullanmak en büyük tutkusu. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kendini estetik ve kozmetik diş hekimliği konusunda geliştirdi. Canan, her fırsatta motosikleti ile yeni dünyalar keşfetmeye çalışıyor.

ATEŞ PARLAR: Ödüllü bir bilimadamı olmasının yanı sıra Ateş Parlar aynı zamanda dağcılığı kendine hobi edinmiş başarılı bir diş hekimi. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Ateş Parlar çalışmalarına Ankara’daki kliniğinde devam ediyor.

BERNA İZMİRLİ EVRENOL: En büyük tutkusu Scotter ile yolları arşınlamak olan Evrenol, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ortodontist olarak muayenehanesinde çalışmalarını sürdürüyor. Evrenol, günlük hayatın stresini Scotter ile dolaşarak atıyor.

ASLI ERCANLI ÜNAL: Evli ve bir kız çocuğu annesi Aslı Ercanlı Ünal’ın diş hekimliği dışındaki en önemli meraklarından biri vahşi hayvanlar. Bir yılana hiç korkmadan dokunabilen hatta koluna dolayabilen Ünal 1994 İstanbul Diş Hekimliği Fakültesi mezunu ve çalışmalarını Bağdat Caddesi’ndeki muayenehanesinde sürdürüyor.

AYŞEGÜL DEMİRAĞ: Ritim duygusu ile diş hekimliğini başarı ile birleştirmiş olan Ayşegül Demirağ, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. En büyük tutkusu Afrika ezgileri olan Demirağ her fırsatta kendini bu ezgilerin ritmine teslim ediyor. Ayşegül Demirağ çalışmalarını 22 yıl önce kurduğu estetik merkezinde başarı ile sürdürüyor.

EFE ÇELEBİ: Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Efe Çelebi’nin tutkusu uçmak. Kendine vakit ayırabildiğinde model helikopterini uçurmaktan büyük keyif alıyor.

DUYGU KARAOSMANOĞLU: Muayenehanesinde olduğu gibi tenis kortlarında da fırtına gibi esen Duygu Karaosmanoğlu, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Çalışmalarını estetik diş hekimliği alanında yürütüyor.

ENGİN TAVİLOĞLU: Sanatın ve sporun birçok dalı ile uğraşıyor. Taviloğlu basketbol, tenis ve golf oynamanın yanı sıra suluboya resim yapıyor ve saksofon çalıyor. Pek çok sergi açan Engin Taviloğlu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Çalışmalarını kendi muayenehanesinde sürdürüyor.

CAN ERGENE: Golf sahalarının rakip tanımaz diş hekimi Can Ergene eğitimini tamamladıktan sonra uzun yıllar Amerika’da çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönüp muayenehane açtı.

BORA MURAT: Resiflerin büyüsüne kapılmış, dalmayı kendine hobi edinmiş Bora Murat, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Murat, ünlü diş hekimi Ata Anıl ile çalışmaya başlamış ve hâlâ çalışmalarını Ardent Dental Klinik’te sürdürüyor.

GÜL ERENEL: Hobisi de mesleği kadar estetik bir diş hekimi. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Gül Erenel’in mesleğinde sergilediği estetik anlayışı, hobisi olan baleye de yansıyor. Gül Erenel’in kendisi gibi diş hekimi olmaya aday bir kızı bulunuyor.

HAKAN DÖNMEZ: O sadece bir diş hekimi değil. Aynı zamanda Aikido hocası ve Laido (Japon kılıç sanatı) ile uğraşıyor. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu Hakan Dönmez’in hobileri arasında Hüsn–ü Hat (güzel yazı sanatı), Osmanlıca, kuyumculuk, seramik ve dalgıçlık da yer alıyor. Dönmez, İngilizce, İspanyolca ve Japonca konuşuyor.

MÜRVET YILDIZ: Dansın ritmine kapıldığında kendini bambaşka bir dünyanın içinde buluyor. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2004’de mezun olan Mürvet Yıldız çalışmalarını, ünlü diş hekimi Galip Gürel ile birlikte sürdürüyor.

PINAR CEBE: Amerikan Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Kliniği’nde, klinik şefi. Cebe’nin en büyük hobisi birbirinden lezzetli yemekler yapıp dostlarını ağırlamak...

MÜFİT KURSOĞLU: Sadece iyi bir diş hekimi değil aynı zamanda profesyonel bir müzisyen. Öğrencilik yıllarında başladığı profesyonel müzik hayatını 1996 yılına kadar sürdürdü. Beş yıldır seramikle de uğraşan Müfit Kursoğlu’nun bir diğer tutkusu ise bisiklet sporu.

PINAR KURSOĞLU: Zamanı fotoğraf karelerinde durdurmaya çalışan Pınar Kursoğlu diş hekimliğinin yanı sıra bir akademisyen. Kursoğlu Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi...

SEDAT PARMAN: Kışı dört gözle bekleyen Sedat Parman, estetik diş hekimliğinin yanı sıra zamanını en önemli hobisi kayak yapmakla geçiriyor.

1/17