Doğanın süt anneleri

Doğanın süt anneleri

Van'ın Muradiye ilçesinde doğumdan sonra ölen eşeğin sıpasına koyun annelik yapıyor.

Kendi kuzusunu ve sıpayı birlikte emziren koyun, ilk kez böyle bir olay gören vatandaşları hayretler içerisinde bıraktı

Yukarı Argıt köyünde ikamet eden Akdemir ailesi, eşeklerinin doğumdan sonra ölmesi sonucu sıpasının da ölmemesi için birkaç gün koyunlardan sağdıkları süt ile beslediler.

Daha sonra koyunlar kuzularını emzirirken, sıpada gidip bir koyundan süt emmeye başladı. Ancak koyunun buna sessiz kalması ve kuzusuyla birlikte eşeğin yavrusunu da emzirmeye başladı. Yaşanan olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade eden evin kızı Aynur Akdemir, annesiz kalan sıpaya bir koyunun sahip çıkmasını ilk kez gördüğünü belirtti.

Sıpanın sadece bu koyundan süt emdiğini kaydeden Aynur Akdemir, "Sıpa, başka koyunları emmiyor. Bu koyunu kendi annesi gibi görüyor ve sürekli yavru kuzu ile birlikte koyunun peşinden geziyor" dedi.

Yavru bir puma da anne sevgisini bir şempanzede bulmuştu. Şempanze Anjana yavru pumayı hiç sakınmadan besliyor, sarılıp kucaklıyor ve onu takip edip, gözlemliyordu.

Bu örnekler doğada ilk değil. Hayvanlar aleminde objektiflere yansıyan sıradışı dostluklar şaşırtıyor. İşte onlardan bazıları...

1/28