Erkeklerin 10 kötü alışkanlığı

Erkeklerin 10 kötü alışkanlığı

Aslında erkek-kadın fark etmez, herkes dış görünümüne özen göstermeli. Ama nedense erkekler bu konuda biraz daha dikkatsiz.

Beslenmenize dikkat etmediğinizde, egzersiz yapmadığınızda ve özellikle de sigara gibi kötü alışkanlıklarınız varsa kendinize daha çok vakit ayırmalısınız.

İşlenmiş gıdalar atıştırma:

İşlenmiş gıdalar vücudunuz için zararlıdır. Sadece kilo almanıza yol açmaz, cildiniz bile bu ürünlere karşı daha hassas olabilir. Un, şeker, margarin gibi beyaz renkli gıdalardan da kaçınmalısınız. Bunları yemek yerine, humusa batırılmış çiğ sebze, taze meyve ya da bir avuç dolusu kuruyemiş yiyebilirsiniz.

Daha fazla yemek için egzersiz yapmak:

20 dakikalık bir gezinti, kalorili yiyeceğin etkisini düşürmez. Her şeyden önce formda kalmak için iyi bir diyet yapmalısınız. Bunun yanında düzenli egzersiz, abur cuburdan uzak durmak gibi sağlıklı bir yaşam tarzı uygulamalısınız. Ne sıklıkta ve ne kadar fiziksel aktivite yaptığınıza da dikkat edin.

Gevşek oturmak:

Kambur duruş, sadece omurganız için kötü değildir. Aynı zamanda birçok kötü etkisi vardır. Çökük bir duruş, tembel olduğunuz ya da kendinize güveniniz olmadığı mesajını verir. Tam tersi, dik bir görünüş kaslarınızı sıkı ve belirgin gösterir. Bu da kendinize güveninizi artırır.

Kuru tıraş:

Krem olmadan kuru tıraş olmak yüzünüzün kaşınmasına, tahriş olmasına, cildinizin pütür pütür olmasına ve kılların dönmesine yol açar.

Yüzünüze dokunmak:

İki yıkama arasında, elleriniz her çeşit kiri, bakteriyi ve yağı toplar. Yüzünüze dokunduğunuzda, gözenekleri tıkayan tüm bu şeyler, yüzünüze geçer ve sivilcelere yol açar. Yüzünüzü elinizle ovalamak, kırışıklık oluşumunu artırır.

Çok fazla kahve içmek:

Günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Çünkü kafein gibi idrar söktürücülerin, vücudunuzdan suyu dışarı attığını unutmayın. Vücudumuzun yüzde 70'i sudur, uygun hücre fonksiyonu, parlak bir cilt ve formda bir vücut için vücudunuz susuz kalmamalı. Bu nedenle, sabahları 2-3 bardak kahve olmadan yaşayamıyorsanız, en azından daha fazla su içerek bunu dengelemeye çalışın.

Sigara içmek:

4 binden fazla kimyasal içeren sigaradaki 51 maddenin kanserojen olduğu biliniyor. Her çektiğiniz sigara dumanıyla gerçekten kendinizi öldürüyorsunuz. Sigara içtiğinizde, vücudunuzda serbest radikaller oluşuyor ve bu yıkıcı moleküller DNA'nıza zarar veriyor. İşe sigaranın avantaj ve dezavantajlarını tartarak başlayın. Sigara olmadan yaşamaya çalışın. Israrcı olursanız başarılı olursunuz.

Yüzünüz için ne bulursanız kullanmak:

Birçok erkek cilt bakımına ihtiyaç duyabiliyor. Ancak sert kimyasallar içeren sıvı sabunlar ya da kalıp sabunlar yüzünüzdeki ince ve narin deriyi kurutabiliyor. Kuru, yağlı ya da karışık cilt tiplerine uygun formüle edilmiş bir temizleyici kullanarak, daha temiz, yumuşak ve genç görünen bir cilde sahip olabilirsiniz. Islak tıraşta mükemmel sonuç için önce duş alın, gözenekleriniz açılınca daha iyi tıraş olabilirsiniz.

Güneş kremi olmadan güneşlenmek:

Yaşlanmayla ilişkili cilt hasarının çoğu güneşe aşırı maruz kalmayla oluşuyor. Dışarıda çok fazla zaman geçirmek cildinizin hızlı kırışmasına, hatta daha kötüsü kansere yakalanmanıza yol açıyor. Cildinizi korumak ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatmak için öğlen saatlerinde güneşe çıkmayın. Yazın her sabah güneş kreminizi sürün ve dışarıda uzun süre vakit geçirecekseniz sık sık kreminizi yenileyin.

1/10