Kaderiniz alışkanlıklarınızda gizli

Kaderiniz alışkanlıklarınızda gizli

Yaşam biçimi tercihlerinizde değişiklikler yapmak, uzun ömür açısından büyük fayda sağlayabilir. Aşağıdaki kontrol listelerine göre hayatınızı yeniden düzenleyin
Uyku, bedeninizin ve enerji sisteminizin dinlendiği, kendini yenilediği bir durumdur. Uyku sırasında bedeninizin ‘Çi’ enerjisi tıpkı bir pil gibi yeniden dolar. İyi bir uyku almışsanız bedeniniz yeni güne hazırdır. GÇT, uykunuzun kalitesini ölçmek için rüyalarınızı inceler. Sözgelimi, eğer bedeniniz uyum içindeyse uykunuz derin olur ve rüyalarınızı bilinçli bir şekilde hatırlamazsınız. GÇT organların enerji durumunu anlamak için de rüya yorumlarını kullanır.

1. Eğer uykuya dalmakta sürekli zorluk çekiyorsanız, dalak ve kalp ‘Çi’ enerjileriniz yetersiz demektir. Bu da bu iki organın uyum içinde çalışmadığını gösterir. Uyum durumu, düzgün bir enerji alışverişini içeren dinamik bir sistemi yansıtır. Bu örnekte dalak ve kalp uyumu bozulmuştur. Zihniniz uykuya dalacak kadar sakinleşmez. Uyumadan önce yavaş nefes alıp verme ve meditasyon bu rahatsızlığı gidermeye yardım edebilir.

2. Evrensel enerji iki saatte bir değişir. Örneğin, enerji değişimleri akciğerle başlar; akciğer gece 3’ten 5’e kadar iş başındadır ve bedenden sorumludur. Eğer akciğer ‘Çi’ enerjinizde bir sorun varsa bu zaman diliminde uyanabilirsiniz.
3. Rüya yorumlama, GÇT teorisinin hastanın fiziksel durumunu anlamak için başvurduğu yollardan biridir. İç organlardaki ‘Çi’ sorunları farklı rüyalarla kendini gösterir. Örneğin, Eğer kalbinizin ‘Çi’ enerjisi yetersizse gökten ya da yüksek bir binadan düştüğünüzü görebilirsiniz. Eğer böbreğinizin ‘Çi’ enerjisi yetersizse boğulma ya da su altında kalmayla ilgili rüyalar görebilirsiniz. Ya da rüyanızda kendinizi korkmuş bir halde bir şeyden saklanırken görebilirsiniz. Su böbreğin elementidir ve korku da onun hakim duygusudur. Eğer rüyanızda kendinizi tartışırken görüyorsanız bu bir parazitiniz olduğunun işareti olabilir.

4. Kabuslar karaciğer ‘Çi’ yetersizliğine işaret eder.
Karaciğer, kadın sağlığı açısından önemli bir organdır. Bu içsel uyarı sinyallerine kulak vermenizi öneririm. Yoksa göğüs kanseri için koşullar hazır demektir.

5. Gece terlemek bedeninizin ‘Çi’ enerjisinin yetersiz olduğunu gösterir. Bedeninizin ‘Çi’ enerjisi geceleyin cildinizdeki gözenekleri normal bir şekilde açıp kapatamıyor demektir.Herhangi bir tür ginseng tüketmek de işe yarayabilir.

6. Eğer gece yarısından sonra uyanık kalıyorsanız doğanın döngüsüne karşı geliyorsunuz demektir. Gece yarısından sonra uyanık kaldığınız her saat, uyanık kalmak için gereken ‘Çi’ enerjisinin iki katından fazlasını harcarsınız. Bu, özellikle kanser tedavisi görüyorsanız önemlidir çünkü bu tedaviler, kendi kendinizi iyileştirmek için ihtiyaç duyduğunuz değerli ‘Çi’ enerjisini tüketirler. Mümkünse gece yarısından önce ve sekiz saat uyuyun.

7. Çoğu Batılı insan ağır bir yemeğin ardından uyur. Bu, sıklıkla uyku sorunlarına yol açar. Yemek sonrası midenizin enerjisi artar. Bunun sonucu karaciğer ve kalple olan uyumu bozulur. İşte bu yüzden bazı insanlar yemek sonrası mide ekşimesi yaşar. Sağlıklı beslenmek mide kapasitenizin sadece yüzde 70 ila 75’ini doldurmak demektir. Uykudan önce çok fazla yemek, midenizin sindirim için gece boyunca ekstra ‘Çi’ harcayacağı anlamına gelir.

8. Uyku hapları ve ilaçlar, bedeninizin uyum içinde çalışmasını engeller. Ayrıca bu maddeler çözülmesi gereken daha derin bir sorunu saklıyor olabilir. Hastalarıma uyumak için başka doğal yollar bulmalarını öneriyorum.

9. Geceleyin sık sık idrara kalkmak böbrek ‘Çi’ enerjinizin yetersiz olduğuna işaret eder. Eğer bu durum kanser tedavileri sırasında veya sonrasında gerçekleşiyorsa bu, bedeninizin toplam ‘Çi’ enerjisinin önemli ölçüde azaldığını gösterir. Klasik Çin şifalı bitki karışımları kanser tedavilerine müdahale etmeden bu sorunu başarılı bir şekilde çözmenize yardım edebilir.

RENKLERiN ZiHiN VE BEDENE ETKiLERi
1. Her gece uykuya dalmakta zorlanıyor musunuz?
2. Her gece aynı vakitte uyanıyor musunuz? Evetse, hangi vakitte?
3. Aynı rüyaları sık sık görüyor musunuz?
4. Kâbus görüyor musunuz?
5. Geceleri terliyor musunuz?
6. Gece yarısından sonra mı yatağa gidiyorsunuz?
7. Aşırı yiyip sonra hemen uyuyor musunuz?
8. İyi uyuyabilmek için uyku hapı veya başka bir ilaç kullanıyor musunuz?
9. Gece boyunca sık sık tuvalete kalkıyor musunuz?

Evrensel Enerji Değişimi Zamanları ve İlişkili Organlar:
Akciğer 03:00-05:00
Kalınbağırsak 05:00-07:00
Dalak 07:00-09:00
Mide 09:00-11:00
Kalp 11:00-13:00
İncebağırsak 13:00-15:00
İdrar torbası 15:00-17:00
Böbrek 17:00-19:00
Kalp zarı 19:00-21:00
Üç organ boşluğu 21:00-23:00
Safrakesesi 23:00-01:00
Karaciğer 01:00-03:00

ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI İÇİN KONTROL LİSTESİ
1. Yüksek voltajlı elektrik alanlarında veya mikrodalga gibi radyasyon yayan bir aletin yakınında mı çalışıyorsunuz?
2. Kimyasal maddelerle mi çalışıyorsunuz?
3. İşinizi seviyor musunuz?
4. Kronik stres altında mı çalışıyorsunuz?
5. Yemek molası vermeden bütün gün çalışıyor musunuz?
6. Aynı anda hem yemek yiyip hem çalışıyor musunuz?
7. Birlikte çalıştığınız insanlarla anlaşabiliyor musunuz?
8. Çalışma yeriniz rahat ve sağlıklı mı?

Göğüs kanseriyseniz, artık farklı biri olduğunuzu anlamanız gerekir. İyileşmek istiyorsanız alışkanlıklarınızı ve strese verdiğiniz tepkileri değiştirmelisiniz.
1. Radyasyon bölgeleri bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.
2. Kimyasal maddeleri sadece koklamak bile akciğerinizin sağlıklı çalışmasını bozabilir.
3. Sevmediğiniz bir işte çalışmak zihninizle ruhunuzu çatışmaya sürükler.
4. Stresin karaciğer üzerinde ölümcül bir etkisi vardır.
5. Sağlıklı beslenmemek midede işlev bozukluğuna yol açar. Bu bölgedeki enerji tıkanması göğüs kanserine yol açar.

6. Aynı anda yemek yemek ve çalışmak, sindirim sistemimizin görevini yapmak için yeterli ‘Çi’ enerjisi alamamasına neden olur.
7. Uyumlu bir iş ortamı çok önemlidir. Aksi halde bedeniniz duygusal sorunlarla baş etmek için fazladan ‘Çi’ tüketir. Sağlıklı kalmak için aşırı duyguları bedeninizden atmanın yollarını öğrenmelisiniz.
8.Bilgisayarınızın yanına hep yeşil kalan bir bitki yerleştirin. Gözleriniz yorulduğunda o bitkiye bakın. Bu sayede göz yorgunluğunuzu az da olsa giderebilirsiniz. Herkes çalışma günü içerisinde birkaç kısa mola verebilir. Günde birkaç dakika enerjinizi yeniden toplamanızı sağlar. Bu alışkanlık hayatınızı değiştirebilir.

1/13