Kilo vermenizi kolaylaştıracak 23 ipucu!

Beslenmenizde yapacağınız ufak dokunuşlar ile inatçı kilolarınızdan kurtulabileceksiniz

1 - Magnezyum desteği kullanın

Eğer çikolata isteğinizi törpülemek istiyorsanız, görünüşe göre sizin ihtiyaç duyduğunuz takviye magnezyum!

 

2- Naneyi deneyin!

Nane çayının mideyi rahatlatmaya ve şişkinliği hafifletmeye yardımcı olduğu söyleniyor.

3 - Yemeklerinizde mantar kullanın

Mantarlar yüksek seviyelerde protein içerirler ve gerçekten çok yavaş sindirilirler, bu da sizi daha uzun süre tok tutmaları anlamına gelir. Ayrıca kalorileri de çok düşüktür.

4- Tatlı isteğinizi azaltmak için mum yakın!

Bu çılgınca gelebilir ama öyle görünüyor ki evde vanilya kokulu bir mum yakarsanız mumun tatlı kokusu şeker isteğinizi azaltacaktır.

5- Yemeklerinizi iyice çiğneyin. Dişlerin yapacağı görevi mideye yüklemeyin!

Yediğinizin her lokmasını en az 30 kez çiğnemek gerçekten çok önemli! Bu, mide özsuyunuzu artıracak ve böylece yiyeceklerin daha hızlı parçalanmasına yardımcı olacak. Aynı zamanda daha fazla hava yutmanıza engel olacak, böylece daha az şişkinlik hissedeceksiniz.

6- Yemekten sonra kahve için

Sabah kahvenizi boş mideye içmemeye çalışın, çünkü kahve doğrudan kan dolaşımınıza geçebilir ve vücudunuzda kortizol denilen stres hormonunun salınımını tetikleyebilir. Kortizol vücudunuzun yağ depolamasına neden olur!

7- Baharatı arttırın

Eğer acıya dayanabiliyorsanız, yemek pişirirken bol bol biber ekleyin. Baharatlarda bulunan kapsaisin metabolizma hızınızı artırabilir.

8- Karbonhidratı azaltın!

Bir yerlere gitmeden bir hafta önce pirinç, makarna ve ekmek gibi bütün beyaz karbonhidratları tek kelimeyle tamamen bırakın. Bu sizi derhal inceltecek çünkü karnınızdaki şişliğin inmesine yardımcı olacak. Üstelik aşırı yemenizi durduracak çünkü bu tarz yiyeceklerin arkasından genellikle daha çabuk, daha çok acıkırsınız.
 

9- Kahve için

Spor yapmadan bir saat önce kahve içmeyi deneyin, çünkü kahve egzersizinizi canlandırmaya yardım edecek ve size daha çok kalori yaktıracak!
 

10 - Kahvaltıyı asla atlamayın!

Her zaman, sizi doyuracak ve atıştırmanızı durduracak büyük, sağlıklı bir kahvaltı yapmaya çalışın. Uzmanlar, yaklaşık 300 kalorinin iyi olduğunu söylüyorlar ve proteinler ile tam tahılları karıştırmanız gerekiyor.

11- İyi ve sağlıklı uyuyun. 

Yeteri kadar uyuyor musunuz? Uyku, leptin ve girelin hormonlarını düzenleyerek incelmenize yardımcı olabilir. Leptin enerji seviyelerini koruyabilir ve iştahınızı düşük tutabilir.

Uyuduğunuz odanız karanlık olmasına ve teknolojik aletlerden uzak olmasına dikkat edin. Telefonunuzu uçak moduna alın. 

Kanserden ve diğer hastalıklardan koruyan melotonin hormonu karanlıkta salgılanır. A dan z ye faydalı bu hormonu salgılamak için gece 23-04 arası uykuda olmaya dikkat edin

12- Az ve sık egzersiz yapın!

Eğer spor salonuna gidemiyorsanız, her gün işten önce veya sonra kısa süreli egzersiz yapmayı deneyin. Bahçede egzersiz hareketleri, televizyonun önünde karın egzersizleri ve hatta bulaşık yıkarken durduğunuz yerde dans etmek gibi şeyler bile yardım edecektir!

Fazladan birkaç kalori yakmak için herhangi bir şey yapabilirsiniz!

13- İnatçı kilolardan kurtuluş sebze suyunda!

Sebze suyu içerek, “insülin rezistansı” denen ve kilo almaya neden olan durumdan çok hızlı kurtuluruz. Aynı şeyleri yesek bile, üzerine günlük olarak sebze suyu eklersek, kilo kaybederiz. Mönüye sebze suyu koyarak, daha çok kalori eklemiş görünsek de zayıflarız. Çünkü kilo sorunu, kalori sorunundan çok öte bir konudur. Hücrelerin duvarlarının sertleşmesiyle başlar. Bu sertleşmeyi asitler ve serbest radikaller yapar. Sert ve kalın duvardan içeri yiyecek giremedikçe ve hücrenin aç kalması yüzünden sürekli kilo almaya meyil oluşur.

Sebze suyundaki antioksidanlar bu sert duvarları yumuşatır. Sağlıksız besinler bile yesek, hücre aç kalmaz ve kilo almayız.

14- Merdiven kullanın!

Eğer daha iyi bir vücut istiyorsanız, asansörle ilişkinizi bitirmenin vakti geldi. Yeni en iyi arkadaşınız... Merdivenler. Bu aerobik egzersiz olarak da sayılır!

İşlenmiş gıdaları sınırlayın

Bunlar zararlı kimyasallarla doludur ve genellikle yüksek kalori içerirler. Taze düşünün!

15- Su için!

Bunu daha önce milyon kere duymuş olabilirsiniz AMA su içmeye devam edin. Günde önerilen iki litre suyu içtiğinizi dürüstçe söyleyebilir misiniz? Su içmek metabolizmanız için harikadır ve hidrasyon dâhil olmak üzere başka faydaları da vardır.

16- Protein tüketimini ihmal etmeyin

Protein sindirim esnasında daha çok kalori yakılmasına neden olur ki bu da kilo kaybınızı destekleyecektir. Dukan Diyeti ve Weight Watchers (bir zayıflama derneği) gibi diyetler bunu baz alırlar.

17- Öğün atlamayın

Öğün atlama kalorileri azaltmak için iyi bir fikir gibi görünüyor... YANLIŞ. Gerçekleşmesi muhtemel olan iki şey: Bir sonraki öğünde çok fazla yiyeceksiniz veya metabolizmanız uyku moduna geçecek ve daha az kalori yakacaksınız.

18- Krom ekleyin

Beslenmenizde yeterli krom aldığınızdan emin olun. Krom, metabolizmaya yardım ederek, kan şekerini düzenleyerek ve yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesini sağlayarak şeker isteğini azaltmaya yarar.

19- Porsiyon kontrolüne dikkat edin

Porsiyon boyutunuzu azaltmak için daha küçük bir tabak kullanın. Servis boyutlarınız muhtemelen tabağınızı dolduracak. Büyük tabaklar kullanıyorsanız bu sizin için kötü haber!

20- Gazlı içecekleri kesin!

Normal gazlı içecekler şeker ve kalori doludur ama aynı zamanda diyet alternatifleri de sizin için kötüdür. Amerika'daki araştırmalarda, diyet gazlı içecekleri tüketen kişilerde, normal seçenekleri tüketen insanlara göre, vücut-kitle endeksinin daha yüksek olduğu görülmüş.

21- Ev yoğurdu tüketin

Doğal yoğurt sindirime yardım eden canlı bakteriler içerir ve sizin hızla daha düz bir karına kavuşmanızı sağlar.

22-  Kızılcık suyu için

Sadece cildiniz için harika olmakla kalmaz, aynı zamanda toksinleri atmanıza ve karın-bel şişliğinin azalmasına yardım edecek idrar söktürücü özellikleri de vardır.

23- Tuzu azaltın

Hepimiz kilo almaya geldiğinde şekerin temel şeytan olduğunu biliyoruz ama tuz alımınız da bel ölçünüzü etkiliyor olabilir. Tuz alımı için paketleri kontrol edin ve işlenmemiş gıdalara bağlı kalmayı deneyin.

1/23