Mucitler sınır tanımıyor

Mucitler sınır tanımıyor

İNSAN GÜCÜYLE ÇALIŞAN OTOMOBİL
İngiliz mühendis Charles Samuel Greenwood, 40 yıllık uğraşın ardından ‘The HumanCar-İmagine PS’ adını verdiği insan gücüyle hereket eden otomobil üretti.

Hem elektrikli bir motor, hem de pedal çevirerek güç üretebilecek bir sisteme sahip olan araç,direksiyon yerine vücudun yöneldiği yöne göre sağa ya da sola gidiyor.

4 kişinin binebildiği, ellerin demir tutma yerlerine tutunup bu demirlerin hareketiyle çalışan araba, düz bir alanda en fazla saatte 96 km'ye ulaşabilirken, yokuş tırmanışında satte 48 km hıza kadar çıkabiliyor. Sistem, biraz kürek çekmeyi andırıyor.

Yalnızca insan gücüyle çalışan bu arabada, bir adet elektrik motoru bulunuyor ve şarj olarak hareketi sağlıyor.Yönlendirme mekanizmasının direksiyon olamayan otomobilin, daha çok vücudun yöneldiği yöne göre sağa ya da sola gideceği belirtiliyor.

İnsan gücüyle çalışan otomobilin önümüzdeki yıl seri üretime geçmesi bekleniyor

Helikopteri de çaktılar!
Çinli grafik tasarımcısı Gao Hanjie evinin bahçesinde kendi helikopterini inşa etmek için kolları sıvadı.

Tasarımı ve tüm aksesuarlarıyla kendi helikopterini imal edip, uçan ilk insan unvanını alacak. Çinli grafik tasarımcısının helikopterinin uzunluğu 6 metre.

Porsche'un son model otomobili Porsche 911 GT3 RS'i kullanmak isteyen, ancak 150 bin dolarlık fiyat etiketi nedeniyle bu imkanı bulunmayan bir mühendis, çözümü kendi Porsche'unu yapmakta buldu. Otomobiller üzerindeki teknik bilgisinden de faydalanarak koli bandı, karton, alüminyum folyo, el feneri ve streçten faydalanan mühendis, sonunda kendi Porsche'unu yapmayı başardı.

Ev yapımı denizaltı
Çinli amatör mucit Tao Xiangli evyapımı denizaltısını Pekin'deki bir gölde başarıyla denedi.

Rusya'nın en küçük denizaltısı
Rusya’nın St. Petersburg kentinden bir adam denizaltıyı kendisi yaptı ve resmi olarak kaydını yaptırdı.

Denizaltı St. Petersburg ile Helsinki arasındaki yolculuğu hiç su üstüne çıkmadan yapabiliyor.

Rusya’nın en küçük denizaltısının maksimum hızı saatte 4 deniz mili.

Türk mucitin masrafsız arabası
Yozgat'ın Kadışehri İlçesi'nde yaşayan 36 yaşındaki Ahmet Ardıç, kendi otomobilini üretti. Ardıç, atölyesinde 4 ayda imal ettiği "Şimendifer" adlı otomobiliyle komşularını da gezdiriyor. 2 bin YTL'ye malolan otomobil LPG ile çalışıyor. Ardıç "Otomobilin hararetini, bacaklarıma gelen sıcaklıktan, ne kadar hız yaptığımı ise rüzgardan tahmin edebiliyorum" diyor.

Formulaya da çaktılar!
Çin'in Tangshan kentinde yaşayan iki yarış tutkunu çiftçi, eski yemek kapları, bisiklet parçaları ve demir kapı gibi hurdalardan Formula 1 otomobili yaptı. 'Brother' adı verilen araç gerçeklerini aratmıyor.

Formula1 fanatiği olan Zhao Xiushun ve Zhao Baoguo kardeşler, aracı tamamen çiftliklerde bulunan eski parçalardan 20 yıllık bir çalışmayla yaptıklarını ifada etti.

1/32