Sağlıklı bir cilt için 7 kural

Sağlıklı bir ciSağlıklı bir cilt için 7 kurallt için 7 kural

Bilinçli deri bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı cildinizin doğal yaşlanma sürecini geciktirecektir ve birçok deri problemini engeller. İşte sağlıklı bir cilt için yapmanız gerekenler.
1-Güneşten korunun: Cilt sağlığınız için en önemli madde güneşten korunmaktır.

2-Sigaradan uzak durun: Sigara cildinizin en üst bölümünde bulunan kılcal damarlarınızın daralmasına neden olarak cildinizdeki dolaşımı ve buna bağlı olarak cildinizin oksijenasyonunu ve beslenmesini azaltır. Nikotin kolejen ve elastin sentezini ve yapısını etkilediği için cildimizde esneklik ve gerginlik kaybı oluşur. En son olarak sigara içenlerde tekrarlayan yüz mimiklerine bağlı olarak özellikle ağız çevresinde sigara çizgileri dediğimiz göz çevresinde gözlerimizi dumandan korumak için kısmaya bağlı olarak çizgiler gelişmektedir.

3-Sağlıklı bir cilt için sağlıklı beslenin: Düzenli ve sağlıklı beslenme hem kendinizin daha iyi hisettmenizi hem de cildinizin daha iyi görünmesini sağlar.

4-Stresten uzak durun: Stress ve uykusuzluk cildinizi hassaslaştırır ve alerji, ürtiker ve sivilce artışına sebep olur. Stress tüm vücudunuzu etkiler ve cildinizde bunun ilk belirtileri görülebilir.

5-Derinize nazik davranınız: Duş ve yıkanma sürenizi azaltınız. Sıcak su ve uzun yıkanma süreleri cildinizin yağ tabakasını azaltır ve cilt kuruluğu ve kaşıntıya sebep olur. Serin su ile ve daha kısa sürede 7-10 dakika duş alın.

6-Güçlü sabunlar kullanmayın. Bunlar gene cildin yağ tabakısını azalttığı için kaşıntıya sebep olurlar. Cildinizi nazikçe durulayın.

7-Duş banyo sonrası cildinizi nazikçe durulayın ve cildiniz hala hafif nemliyken cildinize nemlendirici krem sürün.

1/7