Seksi ve hacimli saçlar…

Seksi ve hacimli saçlar…

Kadınların özellikle yaz mevsiminde kilo problemi kadar cansız saç sendromu da doruklara varıyor. Ne yaparsak yapalım, doğuştan gelen bazı genler yüzünden saçlarımızı daha dolgun veya kalın telli gösteremiyoruz. Çünkü Türk kadının saç rengi koyu, saç cinsiyse genelde ince. “Televizyon yıldızları arasında en güzel saçlı kadın kim?” diye bir araştırma yapsak, sanırım Beren Saat ve Tuba Büyüküstün açık ara farkla birinci olur.

Peki onlar gibi güzel, sağlıklı, dolgun ve tabii ki parlak saçlara sahip olmak nasıl bir duygu? Veya o saçlara sahip olmak için neler yapabiliriz? Merak ettiklerimizi MM Bahçecik Kuaför’den Doğan Kopal’a sorduk. Gelen açıklama şu: “Beren Saat’inki gibi doğal dalgalara sahip olmak için şampuanla yıkadıktan sonra havluyla saçın nemini iyice almak, daha sonra saç köpüğü yardımıyla saça hacim kazandırmak gerekiyor. Burada saça köpük sürme işlemi çok önemli. Çünkü bir anda bütün köpüğü sürmek değil, bölgesel şekilde köpüğü yedirmek işin püf noktası. Her tutam saç için köpüğü avuç içinizde sıkın ve dalga çıkaracak şekilde saça yedirin. Doğal bir görünüm içinse saçı klasik bir kurutma makinesi yerine vigo’yla kurutmayı tercih edin. Eğer daha hafif dalgalar arzu ediyorsanız, klasik bir makine de kullanabilirsiniz. En son aşamadaysa parlatıcı bir spreyle saçlara son halini verebilirsiniz”.

Kopal’ın anlattıklarına göre Tuba Büyüküstün’ünki gibi saçlar için, saçı yıkandıktan sonra nemini iyice almak ve sonra fön makinesiyle kurutmak; şekillendirme içinse kalın boy maşayla saçın üzerinden geçmek gerekiyor. Kopal, Tuba’nın saçlarına sahip olmak isteyenler için “Bu tip şekillendirmeler amatörce yapıldığında daha hoş, natürel dalgalar oluşuyor.

Eğer biraz hacim istiyorsanız, o zaman da maşadan sonra başınızı öne eğip parmaklarınızla dalgaları biraz açabilirsiniz. Ve yine Beren Saat modelinde olduğu gibi son dokunuş ve etkileyici bir görünüm için parlatıcı bir saç ürünüyle, yaptığınız şekillendirmeyi tamamlayabilirsiniz” diyor.
Evet, uzmanımızın bu konudaki önerileri bu şekilde… Eğer uzun saçlarınız varsa denemek için ne bekliyorsunuz?

1/4